Ovo je spisak Italijana za napad na Srbiju: Predvodi ih NBA zvezda, stižu bez trojice najboljih

25.06.2021

10:46 >> 11:05

0

Istina da nema najvećih zvezda, ali ne treba nikoga potcenjivati

Ovo je spisak Italijana za napad na Srbiju: Predvodi ih NBA zvezda, stižu bez trojice najboljih
Copyright Nikolo Meli, Profimedia

Italijani dolaze u Beograd na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre sa 14 košarkaša. Selektor Meo Saketi će konačni spisak objaviti neposredno pre početka takmičenja, 29. juna.

Kao što je ranije najavljivano, Italijani će nastupati bez trojice prvih zvezda tima. Nema Danila Galinarija, Marka Belinelija i Luiđija Datomea.

Tu su ipak dvojica NBA igrača, a najviše je predstavnika novog šampiona Italije Virtusa, koji je do titule doveo Aleksandar Đorđević i za koji igraju Miloš Teodosić i Stefan Marković.

Prva zvezda ovog tima svakako je Nikolo Meli iz Dalasa.

Ovo je spisak Italijana koji dolaze u Beograd:

Stefano Tonut (Venecija), Marko Spisu (Sasari), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba), Nikolo Manion (Golden Stejt), Amedeo Tesitori (Virtus), Đampaolo Riči (Virtus), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Avudu Abas (Virtus), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija), Alesandro Pajola (Virtus).

Italija će u Beogradu biti u grupi sa Senegalom i Portorikom. Srbija se bori protiv Filipina i Dominikanske Republike. Plasman u Tokio obezbediće samo pobednik kompletnog turnira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike