Obradović se okreće mladim igračima u Partizanu?

25.06.2021

14:45 >> 15:09

0

Autor: Milan Nastić

Novom treneru crno-belih neće biti prioritet strani košarkaši

Obradović se okreće mladim igračima u Partizanu?
Copyright MN press

Sportska vest koja je obeležila današnji dan je povratak Željka Obradovića u Partizan posle 30 godina.

Nema dileme da je to nešto što vraća nadu navijačima crno-belih da klub ponovo može da bude dominantan na ovim prostorima, i ako se ukaže prilika Partizan vrati na vrh evropske košarke.

Pročitajte još

Naravno, prvo pitanje koje se postavlja je kakav će imati igrački kadar za predstojeću sezonu, mada je Žoc u nekoliko navrata isticao će mu prioritet biti forsiranje mladih igrača.

– Moguće je da se napravi ono što je oduvek bilo ovde, da se veruje u mlade igrače i ono što mi najiskrenije smeta, pričaću o mom klubu, Partizanu, a nemam ništa protiv Zvezde i želim da im čestitam zasluženu titulu. A to je da se okrenu mladim srpskim igračima. To je suština, ako žele da se vrate i da budu uspešan klub. I tu nema nikakvih dilema – rekao je Obradović.

Obradović se nedavno osvrnuo i na to da Srbija zaslužuje da ima dva predstavnika u Evroligi.

– Mislim da dva kluba iz Beograda to zaslužuju i da ne treba da bude važno da li je neko ove godine prvak ili ne. Treba najmanje da dobiju licencu kao što sudobijali neki drugi na tri godine.

Kolika je njegova ljubav prema Partizana pokazuje i to da je sada već davne 1992. godine kada je osvojio Evroligu ostao bez ijedne premije, ali da mu je tada najveća sadisfakcija bila ta što je sedeo na klupi voljenog kluba.

– Kad voliš nešto, onda voliš. Kada smo osvojili sve tri titule, stigao je neki novac i ja sam rekao da se prvo da igračima, pomoćnim trenerima i svim ljudima iz kancelarije u Partizanu… Da će na mene doći red. Red nikad nije došao, ja sam ostao bez ijedne premije ikada isplaćene. Bilo je nekog novca prethodnog da se živi, šta da radiš. Meni je to zadovoljstvo bilo najveće, da budem trener Partizana – pričao je tada Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike