Da li će navijači moći na Fajnal for? Evroliga radi na dva scenarija i priprema nešto dosad neviđeno

12.04.2021

13:05

0

Autor: Adam Štulić

Čelnici elitnog takmičenja u konstantnom kontaktu sa nemačkim vlastima

Da li će navijači moći na Fajnal for? Evroliga radi na dva scenarija i priprema nešto dosad neviđeno
Copyright Profimedia/Soeren Stache/dpa

Dok se čeka poslednji učesnik plej-ofa Evrolige (Zenit ili Valensija) i početak četvrtfinalnih serija, čelnici elitnog takmičenja uporedo rade na pripremi organizacije Fajnal fora, koji će se održati u Kelnu.

Jedno od najvećih pitanja koja stoje iznad F4 jeste da li će navijačima biti dozvoljen ulaz u dvoranu, a poslovni direktor Evrolige za košarku Roser Kveralto kaže da su ona i njeni saradnici spremni za dva scenarija.

Naša očekivanja se nisu promenila u odnosu na prethodne sezone, a ona su najveća moguća. Od prekida prošle sezone radimo na tome da našim navijačima predstavimo najbolji mogući događaj, ali moramo biti realni da predstojeći Fajnal for neće biti standardan – kazala je Kveralto za “Eurohoops” i dodatno objasnila:

U trenutnim okolnostima biće veoma teško razviti sve paralelne aktivnosti koje nudimo našim navijačima tokom F4 vikenda. Fan zona i slični projekti su već odbačeni jer su nespojivi sa trenutnim merama, završnica juniorskog turnira je pod velikim znakom pitanja jer u ovom trenutku lokalne vlasti u Kelnu ne dozvoljavaju organizaciju neprofesionalnih sportskih takmičenja, ali razvijamo različite scenarije kako da našim navijačima pružimo najbolje moguće iskustvo.

Da li će navijači moći na tribine? Nada postoji, ali jedno je izvesno…

Da bi se osigurala udobnost i sigurnost svih koji će biti u dvorani, Evroliga je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima kako bi isplanirali svaki mogući scenario, razvili prokotole i postavili opsežne higijenske smernice. U trenutnim okolnostima sigurno se na tribinama, ukoliko bude dozvoljeno, neće naći ni 100%, niti 50% kapaciteta. Zbog toga, radimo na dva scenarija, jedan po kojem će u tribine biti popunjene 25%, i drugi koji predviđa da se završni turnir održi bez prisustva navijača.

Ulaznice se, zbog celokupne situacije, još neće naći u prodaji.

Namera nam je da narednih nedelja objavimo odluku lokalnih vlasti, koja će se u potpunosti poštovati. Sve dok ne dobijemo sve garancije da će određeni broj navijača moći da uđe u dvoranu, nećemo početi sa prodajom karata. Ukoliko budemo mogli da ugostimo publiku, spremi smo da započenmo sa distribucijom ulaznica uzimajući u obzir sve neophodne mere povezane sa virusom korona.

Direktorka Evrolige za košarku istakla je da su ove sezone, ipak, glavni prioriteti zdravlje i sigurnost svih učesnika.

Iako će ovo biti drugačiji Fajnal for, naša očekivanja ostaju netaknuta. Radimo na različitim projektima oko digitalnog i audio-vizuelnog sistema koji će našim navijačima doneti završni turnir na način koji dosad nije viđen, sa dodatnim pristupom dešavanjima “iza kulisa” – kazala je Roser Kveralto.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike