Bobi je jedan u milion, svaka reč o Teu je suvišna: Petrušev prepun utisaka iz reprezentacije

25.06.2021

15:10 >> 15:13

0

Budućnost nacionalnog tima prvi put radi sa najboljim košarkašima zemlje

Bobi je jedan u milion, svaka reč o Teu je suvišna: Petrušev prepun utisaka iz reprezentacije
Copyright Filip Petrušev, MN Press

Košarkaš Srbije Filip Petrušev izjavio je da se oseća sjajno što ima priliku da igra za reprezentaciju.

– Osećam se sjajno, drugačije je nego u klubu. Imam drugačiju ulogu, ali podredio sam se timu i tim je na prvom mestu. Olimpijske igre su na prvom mestu, ali možda mi je čak i lakše jer igram sa najboljim igračima koje Srbija ima – rekao je Petrušev.

Srbija će plasman na Olimpijske igre tražiti putem kvalifikacionog turnira, koji je na programu u Beogradu od 29. juna do 4. jula.

Centar Mege pojavio se u promotivnom sportu KSS za ovaj turnir. On kaže da je prethodne Olimpijske igre gledao na televiziji, a sada je u prilici da na iste ode.

– Gledao smo kod kuće, sa porodicom. Gledaš svoju zemlju na najvećem takmičenju na svetu. Osećaš se kao fan. Ove godine je drugačije, imam šansu da se borim za mesto koje vodi u Tokio. Da mi je neko rekao da ću za četiri godine biti u situaciji da to radim, ne bih verovao. Presrećan sam i tu sam da pomognem kako mogu – kaže Petrušev.

Petrušev, koji je prethodno na mečevima na Akropolis kupu imao odlične partije, ističe da je Srbija na meču protiv Meksika (81:77) imala dobar pristup.

– Igrali smo maksimalno, možda smo ih malo potcenili s obzirom da smo igrali pre nekoliko dana i dobili ih velikom razlikom. Pokazali smo kvalitet, ali pokazalo se i ono na čemu treba da radimo.

Na ovom meču Petrušev je imao priliku da igra i sa kapitenom Milošem Teodosićem.

– Moje da napravim što bolji blok, da se spustim ka košu. Teo je tu da napravi pravo rešenje. Šta reći od njemu? Sve je suvišno – kaže 21-godišnji košarkaš, koji se osvrnuo i na saradnju sa Bobanom Marjanovićem.

– Bobi je ekstremno komunikativan, non-stop se šali. Podržava svakoga i stvarno je sjajno imati ga za saigrača. Što se tiče košarkaške strane, Bobi je jedan u milion, specifičan.

Jedno od pitanja za Petruševa bilo je da li izostanak Nikole Jokića stavlja dozu pritiska.

– Ne samo na mene, na celu ekipu, pogotovo visoke igrače. Jokić je jedan je od najboljih igrača na svetu, ali igramo sa onim što imamo. Srbija ima veoma kvalitetne igrače, sigurno da ćemo nadomestiti – zaključio je Petrušev.

Reprezentacija Srbije od danas se nalazi u “balon”, a kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre počinje 29. juna.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko.

Samo pobednik turnira će obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike