Nova penzija: Posle Spanulisa još jedna legenda rekla "zbogom" košarci

28.06.2021

11:35 >> 11:56

0

Objavio je i poruku na Instagramu

Nova penzija: Posle Spanulisa još jedna legenda rekla "zbogom" košarci
Copyright MN Press

Posle Vasilisa Spanulisa “zbogom” aktivnom bavljenju košarkom rekao je i Nikos Zisis.

Grčki košarkaš će u avgustu napuniti 38 godina, a tokom bogate karijere nosio je dres AEK-a, Benetona, Montepaskija, CSKA, Bilbaa, Huventuda, UNIKS-a, Fenerbahčea i Bamberga. Sa “Armejcima” je osvojio Evroligu 2008. godine, a osvajao je trofeje sa nekim od pomenutih klubova, ukupno 25. U elitnom takmičenju upisao je 310 nastupa, a bio je uspešan i u reprezentaciji.

Odigrao je 189 mečeva za selekciju Grčke i osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2005. godine, srebrnu na Svetskom prvenstvu godinu dana kasnije i bronzu 2009. godine na Evropskom prvenstvu.

 

-Vreme je da objavim povlačenje. Doneo sam svesno ovu odluku, pošto znam da sam dao sve. Košarku sam zavoleo još kao dete, ali nisam mogao da zamislim da će ovo biti ovako dugo, zanimljivo i nezaboravno putovanje. Ponosan sam na sve što sam uradio i za mene je košarka više od igre. Nisam voleo samo da igram, već i da razmišljam, analiziram i diskutujem kako bi moj tim bio bolji.

Veliko hvala svim mojim saigračima, trenerima, svim ljudima iz klubova u kojima sam igrao, kao i protivnicima. Bilo je zapisano i srećan sam da se krug zatvorio tamo gde je i počeo. U AEK-u, timu u kojem sam postao čovek i koji sam živeo. I reprezentacija teče mojim venama i uvek će biti u mom srcu. Taj dres me je obeležio i stvorio u meni ponos koji sam osećao. To ne može da se opiše rečima.

Ciklus je trajao, ali život ne može da čeka. Borba se nastavlja, bez lopte u rukama, ali uvek u mislima i srcu – napisao je Zisis u poruci na Instagramu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike