Potvrđeno pisanje 24sedam: Srbija u prvom šeširu žreba za EP

02.04.2021

11:06

0

Autor: D. B.

Sastavi grupa biće poznati 29. aprila

Potvrđeno pisanje 24sedam: Srbija u prvom šeširu žreba za EP
Copyright Promo/ FIBA

Kao što smo objavili 9. marta, košarkaška reprezentacija Srbije biće u prvom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo.

FIBA je danas objavila sastave svih šest šešira, napravljenih na osnovu FIBA renkinga, a žreb je zakazan za 29. april u Berlinu sa početkom u 13 časova. Takmičenje će se održati od 1. do 18. septembra 2022. godine. Nadmetanje u grupama će biti u Kelnu (Nemačka), Milanu (Italija), Tbilisiju (Gruzija) i Pragu (Češka), dok će završna faza, odnosno eliminacioni mečevi, biti odigrana u glavnom gradu Nemačke Berlinu.

Na Evropskom prvenstvu 2022. učestvovaće 24 reprezentacije, podeljene u četiri grupe sa po šest timova.

Ono što je sada već poznato je da tim Igora Kokoškova neće moći da igra protiv nacionalnih timova Španije, Grčke i Francuske. Potencijali protivnici iz drugog šešira su Litvanija, Rusija, Italija i Češka, u treći su smešteni Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, dok iz četvrtog šansu vrebaju Nemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija. U petom se nalaze: Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija, dok su šestom smešteni Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija i Bugarska.

Pročitajte još

Po ustaljenom pravilu, zemlje domaćini imaju pravo da izaberu po jednu „partnersku federaciju“ čija će reprezentacija igrati u njihovoj državi. Nemci su već izabrali Litvaniju, Česi Poljsku, dok Gruzija i Italija još nisu doneli odluku, što će morati da učine pre žreba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike