Luka ne krije koliko mu je važno da igra za Sloveniju: Bilo je zaista teško, ali čast mi je!

28.06.2024

07:56

0

Autor: A. S.

Neverovatan je!

Luka ne krije koliko mu je važno da igra za Sloveniju: Bilo je zaista teško, ali čast mi je!
Luka Dončić - Copyright Profimedia

Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić je imao neverovatnu sezonu u Dalasu. Njegova franšiza je igrala veliko finale, a iskusni Boston Seltiksi zaustavili su ih na korak od prstena, dok je Luka bio u konkurenciji za MVP-ja sezone, ali je tu nagradu uzeo Nikola Jokić.

Ipak, iako je imao dugu i napornu sezonu, Luka ima snage da nastupi i za Sloveniju, koja će u narednim danima igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Uvek je čast da igram za Sloveniju. Kad god mogu, igraću. To pričam stalno - rekao je Dončić koga su tekuće sezone dosta mučile i povrede, ali je još jednom pokazao da je jači od svega i da je tim iznad svakog pojedinca, pa je dodao:

 

 

- Bilo je zaista teško ovog puta da donesem odluku da igram za reprezentaciju, zbog povreda i duge sezone, ali evo me, tu sam. Čast mi je biti ovde.

Sloveniju sada čeka kvalifikacioni turnir u Grčkoj, gde su u grupi A sa Hrvatskom i Novim Zelandom. U grupi B se nalaze Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, a samo pobednik turnira će obezbediti učešče na Olimpijskim igrama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike