Iznenađen MVP priznanjem: Džejlenu Braunu je samo tim važan!

18.06.2024

09:51

0

Pojedinci su u drugom panu

Iznenađen MVP priznanjem: Džejlenu Braunu je samo tim važan!
Copyright Profimedia

Košarkaši Bostona su osvojili titulu u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu savladali Dalas rezultatom 106:88 u petoj utakmici finalne serije. Boston je serijom 4:1 u pobedama stigao do 18. titule u istoriji kluba. 

Džejlen Braun je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

- Podneli smo sve potrebne žrtve. Igrali smo dobro na oba kraja terena, bez ijednog pogrešnog koraka. MVP trofej je mogao da pripadne bilo kome, mogao je da ode i u ruke Džejsonu Tejtumu. Uradili smo to zajedno, kao tim. Zasluženo smo osvojili titulu - rekao je Braun.

- Nagrada me iznenadila, jer ja nikad ništa ne osvajam... Gledam kako neke druge košarkaše hvale, ali osećam i znam da imam više talenta, kad je igra "na obe strane terena" u pitanju. U ovom trenutku života, jednostavno prihvatam sve to, i dobro i loše - dodao je Braun.

Trener košarkaša Bostona Džo Mazula izjavio je da je dobar osećaj osvojiti šampionski prsten.

- Ne gubim iz vida ljude koji su nam pomogli, igrače koji su igrali sa nama, ljude koji su radili sa nama. Temeljni rad sa ovim igračima u proteklih sedam godina je jedan od razloga našeg uspeha danas - rekao je Mazula.

On je istakao da je Braun jedan od najboljih košarkaša sveta.

- Džejlen je simbol pobedničkog mentaliteta. Ne plaši se da se konstantno stavlja u teške pozicije, da bude na mestima na kojima je bilo koji igrač najranjiviji. On jednostavno zna kako da 'preživi', da opstane u teškim situacijama. Nepravedno su ga zaobilazile i pohvale i nagrade. On je jedan od najboljih u ovom sportu - istakao je Mazula.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike