Boston je šampion, Boston je rekorder: NBA ima novog vladara (FOTO)

18.06.2024

06:45

0

Autor: D. N.

"Kelti" su konačno prekinuli "post" koji je trajao od 2008. godine

Boston je šampion, Boston je rekorder: NBA ima novog vladara (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Boston je novi šampion NBA lige. U petoj utakmici finalne serije najkvalitetnije lige sveta, Seltiksi su pobedili Dalas sa 106:88 i tako posle ukupnih 4:1 došli do 18. titule.

Ujedno su postali i najtrofejnija ekipa, pošto su prestigli Lejkerse koji su ostali na 17. I takođe su sa trona svrgnuli Denver našeg Nikole Jokića, ali i prekinuli "post" koji je trajao od 2008. godine.

Do nove titule, franšiza iz Masačusetsa je došla lakše nego što se mislilo. Posle prve četvrtine imali su prednost od deset poena, a na poluvremenu je bilo +21. U poslednju deonicu, ekipa Džoa Mazule je ušla sa prednošću od 19 poena, odnosno bilo je 86:67. I taj "plus" je išao čak i do 26 poena - 104:78.

U toj poslednjoj četvrtini, Džejson Tejtum je ubacio nekoliko važnih poena i tako omogućio da se meč mirno privede kraju.

Tejtum je ujedno bio i najefikasniji igrač meča sa 31 poenom kojima je dodao osam skokova i 11 asistencija, dok je Džejlen Braun ubacio 21 poen. Upravo je Braun poglašen za MVP-a finala.

Dalas je predvodio Luka Dončić sa 28 poena i 12 skokova, a Kajri Irving je dodao 15 poena.

- U životu imate nekoliko prilika da budete veliki... Morate da uhvatite bika za rogove i držite ga. Naši momci su ga držali - kazao je 35-godišnji Mazula posle ceremonije dodele pehara.

Kao što je rečeno, Seltiks sada imaju 18 titula, Los Anđeles Lejkersi 17, a onda slede Golden Stejt sa sedam, Čikago sa šest, San Antonio sa pet...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike