Srbija sa dva kluba u Evroligi! Doneta zvanična odluka, Zvezda i Partizan će opet u elitu

17.06.2024

19:13

0

Autor: P.K.

Sjajna vest je obradovala košarkašku Srbiju

Srbija sa dva kluba u Evroligi! Doneta zvanična odluka, Zvezda i Partizan će opet u elitu
Luka Mitrović (L) i Danilo Anđušić (D) - Copyright MN Press

Klubovi-akcionari elitnog košarkaškog takmičenja su na sastanku konačno potvrdili odluku koja se već neko vreme očekivala: Treću godinu zaredom, Partizan  i Crvena zvezda će učestvovati u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi! 

Na sastanku klubova-akcionara izglasana je konačna lista učesnika za sezonu 2024/25, na kojoj su se našli i beogradski večiti rivali.

Ekipe koje će biti deo Evrolige naredne sezone su: Real Madrid, Barselona, Baskonija (Španija), šampion Panatinaikos, zatim Olimpijakos (Grčka), Asvel, Monako, Pariz (Francuska), Fenerbahče, Anadolu Efes (Turska), Olimpija Milano, Virtus Bolonja (Italija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen, Alba Berlin (Nemačka), Partizan  i Crvena zvezda (Srbija), piše u saopštenju elitnog takmičenja.

Na kraju, kao što se i očekivalo, Valensija je ispala i seli se u Evrokup.

Podsećamo, za četiri specijalne pozivnice konkurisalo je pet timova, pošto je Pariz kao osvajač Evrokupa imao zagarantovano mesto za sledeću sezonu, iako je to u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje. Večitima su konkurencija za specijalnu pozivnicu bili Virtus iz Bolonje, Valensija i berlinska Alba. Na kraju je Valensija ostala bez pozivnice.

Dugo se spekulisalo da bi tim sa istoka Španije mogao biti taj koji će se preseliti u Evrokup sledeće sezone, dok se u međuvremenu pojavila informacija kako Alba ne želi da plati pomenutih milion evra za pozivnicu, što je Valensiji davalo određenu prednost. Međutim, to nije bilo dovoljno.

Na sastanku je takođe bilo reči i o Dubaiju, novoformiranom projektu sa Bliskog Istoka, koji se već duže vreme pominjao kao potencijalni član Evrolige ili drugostepenog Evrokupa. Na kraju, ništa od pomenutih takmičenja - vodeći klubovi su odlučili da sve to za sada stave po strani, tako da će klub iz Emirata naredne godine biti samo član AdmiralBet ABA lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike