Jokić ide na OI! Pešić objavio spisak Orlova za Pariz!

10.06.2024

16:14

1

Autor: A. Š.

Najbolji srpski i svetski košarkaš, navodno, potvrdio učešće na Olimpijskim igrama

Jokić ide na OI! Pešić objavio spisak Orlova za Pariz!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia/Guener Santemiz

Iako zvanične potvrde još nema, u danu kada je selektor Orlova Svetislav Pešić objavio spisak kandidata za učešće na Olimpijskim igrama, stigla je informacija da će Srbija u Parizu biti jača za najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića.

To tvrdi „Informer“, uz dodatak da je on o svojoj odluci već obavestio trofejnog stručnjaka.

- Jokić je verovatno sve vreme imao nameru da igra, samo je želeo dovoljno da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je sa porodicom i prijateljima. Danas je javio selektoru da je odlučio i da želi da igra - rekli su iz Jokićevog najbližeg okruženja, a piše beogradski list.

Podsetimo, Jokić je prošle godine, pošto je osvojio istorijski šampionski prsten sa Denverom, odlučio da uzme slobodno leto i preskoči Mundobasket. Orlovi su bez njega uspeli da naprave fantastičan rezultat osvajanjem srebrne medalje, ali kod svih je ostala mala žal i pitanje da li bi se Srbija vratila na planetarni tron da je u sastavu bio i sjajni centar.

Da bi Informer mogao da bude na pravom tragu govori i to što se Jokićevo ime našlo na spisku selektora Pešića, koji je u ponedeljak objavio 16 igrača koji će konkurisati za mesto u avionu koji će Orlove za nekoliko nedelja povesti put Pariza na najveću planetarnu sportsku smotru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike