Grobari odlučuju o promeni imena JSD Partizan! Mijailović pojasnio šta se krije iza odluke na Skupštini!

17.05.2024

17:36

0

Autor: A. Š.

Prvi čovek crno-bele porodice naglasio da će konačnu reč po ovom pitanju imati navijači

Grobari odlučuju o promeni imena JSD Partizan! Mijailović pojasnio šta se krije iza odluke na Skupštini!
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Mnogo bure podigla je među navijačima Partizana najava brisanja prefiksa Jugoslovensko iz imena crno-belog sportskog društva.

Na sednici Skupštine JSD Partizan održanoj u utorak, između ostalog, prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Ova najava nije se dopala mnogim navijačima kluba iz Humske, koji su svoj stav jasno izneli putem društvenih mreža, pa je predsednik JSD Partizan i njegove košarkaške sekcije Ostoja Mijailović odlučio da približnije pojasni o čemu se zapravo radi.

- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - objasnio je Mijailović i dodao da bi konačnu reč po ovom pitanju trebalo da imaju navijači:

- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - poručio je Mijailović.

Sa rečima prvog čoveka crno-bele porodice složio se i njen generalni sekretar Željko Tanasković, koji je provukao da bi u slučaju promena imena na red mogla da dođe i revizija grba.

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - zaključio je Tanasković.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike