Partizan se oglasio, i to oštrim saopštenjem: Ovo je skandal, ne želimo da učestvujemo u njemu!

05.06.2024

23:12

1

Autor: 24sedam

- Vređani su Obradović, Savić, Panter, Avramović, Nedović i Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani - navode crno-beli

Partizan se oglasio, i to oštrim saopštenjem: Ovo je skandal, ne želimo da učestvujemo u njemu!
Copyright MN Press

Posle prekinute utakmice finalne serije Superlige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde, oglasili su se crno-beli koji su večeras bili domaćini u "Beogradskoj areni".

Saopštenje prenosimo u celosti.

- Skandal: Utakmica prekinuta, data informacija da se utakmica nastavlja za 24 sata, a potom se sudije i Crvena zvezda vratiše na teren nakon mnogo vremena.

Druga utakmica finala AdmiralBet Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu.

Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja.

Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama.

Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način dodele titulu državnog prvaka Crvenoj zvezdi, a KK Partizan u takvom skandalu ne želi da učestvuje - stoji u saopštenju crno-belih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike