Nova ljaga na srpsku košarku! Derbi je prekinut, odlaže se odluka o šampionu! (FOTO/VIDEO)

05.06.2024

22:16

0

Autor: A. Š.

Crno-beli moraju da pobede ukoliko žele da ostanu u igri za poslednji trofej u sezoni

Nova ljaga na srpsku košarku! Derbi je prekinut, odlaže se odluka o šampionu! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Dve godine smo čekali da se dva najbolja i najveća srpska kluba nađu u borbi za nacionalni tron, a kada smo to dočekali srpska košarka je dobila još jednu šamarčinu. Druga utakmica finala plej-ofa u Areni između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je u 22. minutu i prema trenutnim informacijama biće nastavljena sutra.

Ipak, zvanične potvrde da će baš tako biti još nema. Kao ni o terminu eventualnog nastavka, niti o uslovima (sa ili bez publike) pod kojima bi do njega došlo.

Grobari su večeras napravili medveđu uslugu svojim košarkašima, kada su početkom drugog poluvremena počeli da neprikladno skandiraju supruzi prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića. Nekoliko apela sa zapisničkog stola da se navija u sportskom duhu nije urodilo plodom, opomene sudija da će isprazniti dvoranu takođe, a kada je ispred ekipe Uroš Trifunović zamolio da se sa neprikladnim skandiranjem prestane, navijači su dobili signal da još pojačaju.

Ubrzo posle toga Zvezdina ekipa se preselila u svlačionicu, nekoliko minuta kasnije njihovim stopama pošle su i sudije, a na parketu su ostali samo košarkaši i članovi stručnog štaba Partizana. U jednom trenutku prohujala je Arenom informacija da će meč biti nastavljen pošto tribine najveće dvorane na Balkanu budu ispražnjene, međutim pozdrav košarkaša od navijača Partizana označio je i definitivan prekid utakmice.

Što se tiče košarke, sve će stati u nekoliko informacija. Partizan je bolje počeo meč, crveno-beli im u tom trenutku nisu dozvolili da se odlepe, ali je sredinom druge deonice Valjak dao gas i otišao na večeras najvećih plus 15. Ipak, do kraja poluvremena Zvezdini košarkaši uspeli su da neutrališu silan juriš rivala i ekspresno priđu na samo poen zaostatka.

Ipak, kraj prvog i početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Partizanu, koji je 22. minutu posle trojke Pantera poveo 57:45. U tom trenutku, Janis Sferopulos je pozvao tajm aut, a Grobari krenuli u pesmu posle koje povratka igri nije bilo...

BLOG UŽIVO

- Košarkaši Partizana su pozdravili navijače i napustili parket.

KRAJ! - Derbi se večeras definitivno neće nastaviti! Zasad su informacije da bi to trebalo da se dogodi sutra, ali zvanične potvrde toga još nema.

- Spiker u dvorani je objavio da tribine Arene moraju da se isprazne, kako bi se derbi nastavio.

TREĆA ČETVRTINA

- Pogledajte atmosferu u Areni dok se čeka odluka o sudbini meča. 

ZVEZDINI KOŠARKAŠI I SUDIJE NAPUSTILI PARKET!

MEČ JE PREKINUT! Zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana, na čijoj se meti našla supruga predsednika Zvezde Nebojše Čovića, arbitri su odlučili da prekinu meč, uz upozorenje pražnjenjem tribina ukoliko se sa tim skandiranjem nastavi.

22. minut - Drugo poluvreme otvoreno je poenima Ledeja sa poludistance - 50:43. Prvi napad crveno-belih u nastavku meča je završen bez šuta na koš za 24 sekunde, posle čega i Panter pogađa sa poludistance - 52:43. Davidovac ubacuje dva penala, a potom Ponjitka sa istog odstojanja odgovara na isti način - 54:45. Posle 22 minuta igre u Areni Partizan vodi 57:45 posle trojke Pantera. Tajm aut Sferopulos.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Ledej poentira jednom rukom - 44:40, na drugoj strani trojku ubacuje Teodosić. Ledej je poentirao preko Gedraitisa sa poludistance uz zvuk sirene - 46:43. Smailagić krade "živu loptu" Gedraitisu, koji ga potom faulira. Neko je iz Zvezdinog tima potom dobio tehničku grešku koju je ubačenim bacanjem kaznio Ledej. Smailagić je pogodio jedno od dva bacanja - 48:43. Nova izgubljena lopta crveno-belih, na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 48:43. 

MN Press
 

18. minut - Smit promašuje trojku, Davidovac posle ofaznivnog skoka postiže poene uz faul. Obradović traži minut odmora, Anđušić pravi treću ličnu grešku. Zvezdin reprezentativac je posle minuta odmora ubacio i dodatno bacanje - 41:35, 17. minut. Panter je promašio daleku trojku preko ruke na isteku napada, posle čega Gedraitis ubacuje trojku. Ekspresno se Zvezda vratila sa minus 15 - 41:38. Seriju Zvezde 14:2 polovičnim učinkom sa penala prekida Panter - 42:38. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Partizana 42:40 posle zakucavanja u kontri Lazarevića.

16. minut - Lazarević ubacuje važnu trojku za Zvezdu - 39:27. Smit promašuje polaganje, Mitrović to kažnjava poenima uz faul i ubačenim bacanjem - 39:30, 15. minut. Ledej prekida seriju Zvezde 6:0, Lazić odgovara lakim poenima na drugoj strani - 41:32. Gedraitis promašuje trojku na minus devet.

14. minut - Prvi put večeras Partizan ima dvocifrenu prednost posle trojke Smita - 34:22, 13. minut. Prethodno je Tompkims promašio trojku. Ide Partizan i na plus 14 pošto je Panter ubacio šut sa poludistance iz drugog ekstraposeda - 36:22. Seriju crno-belih 14:0 prekida lakim poenima Mitrović. Trojkom Trifunovića crno-beli na isteku 14. minuta dolaze do novog najvećeg vođstva - 39:24.

MN Press
 

12. minut - Ukradenom loptom i poenima u kontri Pantera otvorena je druga deonica - 26:22. Tompkins pravi faul u napadu prilikom pokušaja ofanzivnog skoka, posle čega Ilić pravi faul na Ledeju prilikom šuta za tri poena. Partizanov Amerikanac ubacio je sva tri penala za 29:22. Smit krade loptu Teodosiću, a Smailagić potom poentira na obruču za najveće vođstvo nekog tima večeras - 31:22. Nedović promašuje ceo koš prilikom šuta za tri iz tajm auta Sferopulosa, na drugoj strani Smailagić promašuje zicer.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Nedović vraća trojku - 19:18, posle čega Smailagić zakucava na asistenciju Ponjitke. Posle poena Nedovića, Smailagić je polovično precizan sa linije penala, a potom Nedović pogađa dva bacanja za izjednačenje - 22:22. Poenima Smita uz zvuk sirene Partizan na prvi dvominutni odmor ide sa plus dva - 24:22.

MN Press
 

8. minut - Lakim poenima u kontri Davidovca Zvezda kažnjava dva prokockana napada crno-belih na plus jedan i dolazi do prvog vođstva večeras - 15:14, 7. minut. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Trifunović poentira sa poludistance i prekida seriju rivala 9:0. Ledej pravi faul u napadu, to mu je druga lična greška. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Partizana 19:15 posle trojke Smita.

6. minut - Pošto je Mitrović promašio poluhorog na minus tri, crno-beli preko Pinjitke i Anđušića (2+1) dolaze do plus osam na polovini prve deonice - 14:6. Ima Zvezda spreman odgovor, preko Mitrovića (četiri poena) i Davodovca (trojka) ekspresno se vraćaju na samo poen zaostatka - 14:13.

MN Press
 

4. minut - Partizan odgovara sa pet vezanih poena i posle trojke Anđušića vodi 9:4 na isteku 3. minuta igre. Još jednom Mitrović zakucava večeras.

2. minut - Meč je otvoren trojkom Avramovića. Na drugoj strani šut van linije 6.75 je promašio Teodosić, posle čega je polovičan sa linije penala bio Anđušić. Prve poene za Zvezdu zakucavanjem postiže Mitrović, a potom u kontri rezultat poravnava Gedraitis - 4:4.

- Pogledajte kako su Grobari dočekali Željka Obradovića.

- Grobari su ovacijama dočekali crno-bele.

- Košarkaši Zvezde istrčali su na parket Arene.

- Mladi Nikola Topić se oprostio od Crvene zvezde rekavši, između ostalog, da mu je žao što nije ostavio dublji trag u crveno-belom dresu.

- Partizan se dan uoči meča navijačima obratio saopštenjem, koje možete pročitati u zasebnom tekstu.

- Na dan drugog meča finala plej-ofa Superlige Srbije crveno-beli su navijače obradovali velikim potpisom. Opširnije pročitajte u posebnom tekstu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike