Obradović otkrio Partizanove probleme pred finale! Panter i Smailagić brinu crno-bele!

30.05.2024

20:45

0

Autor: A. Š.

Trener Valjka pohvalio izabranike za izdanje u majstorici protiv Mege

Obradović otkrio Partizanove probleme pred finale! Panter i Smailagić brinu crno-bele!
Željko Obradović i Alen Smailagić - Copyright MN Press

Partizan se plasirao u finale plej-ofa Superlige Srbije, ali ne mogu baš spokojno crno-beli da se pripremaju za nove okršaje sa Crvenom zvezdom.

Valjak je večeras u Pioniru pregazio Megu u majstorici polufinala doigravanja nacionalnog šampionata, ali je posle meča strateg regionalnog viceprvaka Željko Obradović otkrio i neke probleme sa kojima se njegov tim suočava.

- Prvo bih hteo da čestitam ekipi Mege na odličnoj sezoni koju su imali, specijalno njihovom treneru Marku Baraću. Mislim da je sve uradio da mladi igrači izgledaju kako izgledaju i zaista mu čestitam na tome. Jasno je da je večeras utakmica odlučena u prvom četvrtini koju smo odigrali ozbiljno i odbranu i napadački, takav je bio otprilike i ceo meč sem tog nekog perioda u drugoj četvrtini, ali posle toga sve je bilo manje-više korektno – kazao je Obradović posle meča, pa dodao:

- Ono što je sigurno veoma lepo videti to su ova dva mlada igrača (Drezgić i Dimitrijević prim. aut.), koja su dobila priliku da igraju ali nisu srljali. Obično se u ovakvim utakmicama kada ekipa vodi preko 20 razlike igra na njih da daju lak koš ili ono što publika obična voli, ali su oni igrali ozbiljno i to je dobro i pohvalno. Imali su podršku starijih igrača na terenu, ali kako god, čestitke ekipi na pobedi i ulasku u finale.

Bile su, pogotovo u prvoj četvrtini, vidljive promene u igri Partizana.

- Ako smo primili devet poena u prvoj četvrtini onda je odlično. Fokusirali smo se na neke stvari koje su bile loše u drugoj utakmici, da je izuzetno bila strana pomoći i da smo u tom segmentu odigrali mnogo bolje. Mislim da je odbrana funkcionisala veoma dobro, bilo je nekih lakih koševa, ali generalno neuporedivo bolje nego u prošloj utakmici.

Pred Valjkom su novi dueli sa najvećim rivalom u borbi za trofej, ali se među crno-belima provlači i malo zebnje zbog zdravstvenog stanja bitnih igrača.

- Kvalitet Zvezde je nesporan. Igrači koji znaju da igraju i koji su to pokazali mnogo puta. Probaćemo da se pripremimo najbolje što možemo, da vidimo prvo u kom smo zdravstvenom stanju jer imamo mnogo problema. Panter nije igrao drugo poluvreme preventivno zbog bola u kolenu, sutra će da se pregleda pa ćemo da vidimo da li je sposoban. Pričao sam i posle druge utakmice da i Smailagić ima povredu kolena i da praktično nije ni igrao, igrao je 5 minuta. Večeras je i on pred kraj tražio izmenu, gde je osetio bol pa smo ga sačuvali tako da ima još rovitih igrača ali tako je-kako je. Izaćićemo sa kim možemo, probati da damo sve od sebe i to je to - završio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike