Boston sprema "metlu" Indijani: Tejtum i družina režirali neverovatan preokret, Seltiksi su na meč od velikog finala! FULL HD (VIDEO)

26.05.2024

07:30

0

Drama u Gejnbridž fildhausu pripala pulenima Džoa Mazule

Boston sprema "metlu" Indijani: Tejtum i družina režirali neverovatan preokret, Seltiksi su na meč od velikog finala! FULL HD (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Košarkaši Bostona savladali su Indijanu kao gosti rezultatom 114:111 i sada vode sa 3:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Pejsersi su bili nadomak trijumfa. Vodili su od druge do kraja četvrte četvttine, ali to nije bilo dovoljno. Seltiksi su zaigrali fantastično u završnici, preokrenuli rezultat i pobedili. 

Prvo je Horfod pogodio trojku kojom je Boston prišao na 109:111, a onda je Holidej ubacio dva poena uz dodatno slobodno bacanje za 112:111. Dve sekunde pre kraja ponovo je bio siguran sa linije za slobodna bacanja za konačnih 114:111.

Rekord karijere zabaležio je Nembhard sa 32 ubačena poena, uz četiri skoka i devet asistencija, Mekonel je ubacio 23, a Siakam i Tarner po 22 poena. Međutim, to nije bilo dovoljno da Indijana stigne do prvog trijumfa u finalu.

Pobednike je vodio Džejson Tejtum, koji je ostvario dabl-dabl, bio je najefikasniji igrač utakmice sa 36 postignutih poena i 10 skokova, Džejlen Braun je dodao 24,  Horford 23 poena, od toga sedam trojki, dok je Holidej ubacio 14.

Boston će za dve večeri imati prvu meč loptu za veliko finale NBA lige i popularnu "metlu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike