Zvezda brani srpsku titulu! FMP bez šanse u polufinalu Superlige KLS!

27.05.2024

19:52

0

Autor: D. N.

Crveno-beli kontrolisali ceo meč i stigli do borbe za tron

Zvezda brani srpsku titulu! FMP bez šanse u polufinalu Superlige KLS!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige KLS i braniće šampionsku titulu.

Crveno-beli su bili bolji i u drugom meču od FMP-a, sada kao gosti sa 98:75 (24:13, 26:17, 22:28, 26:17).

Nije se večeras nijednog trenutka postavljalo pitanje pobednika. Zvezda je bolje otvorila, bolje odigrala i bolje završila meč u Železniku. Na kraju, sve je jasno, Zvezda je mnogo bolja od FMP-a i to je obeležila 41. uzastopnim trijumfom nad ovim rivalom.

Poenima su se izdvojili Nedović sa 17, Jago sa 16 i Teodosić sa 11, ali se mora naglasiti i partija mladog Andreja Kostića, koji je za manje od četiri minuta postigao 8 poena. Ruku na srce u samom finišu kada je meč već bio rešen, ali to ne sme da umanji njegov učinak.

U domaćoj ekipi sjajan je bio Jovan Novak sa 26 poena, a jedini sa dvocifrenim učinkom uz njega bio je Ognjen Kuzmić sa 15 poena.

Crvena zvezda sada čeka rivala u finalu, a mogla bi da ga dobije već večeras ukoliko Partizan kao gost savlada Megu.

Blog uživo:

Kraj utakmice, pobeda Crvene zvezde od 98:75.

38. minut - Na parketu je mladi Andrej Kostić na jednoj, a Lazar Gagić na drugoj strani. Teodosić sa penala jedan od dva, Simović neprecizan za tro poena. Serija promašaj na obe strane, pa zakucavanje mladog Kostića - 71:92.

36. minut - Teodosić krade loptu i pronalazi Jaga koji lako polaže loptu u koš.  Šaranović pogodio uz faul, ali bacanje nije iskoristio.  Ilić polovičan sa penala, Novak precizan, baš kao i Teodosić na drugoj strani. Kuzmić precizan pod košem - 71:89.

34. minut - Tompkins precizan za tri, Kuzmić pogađa dva bacanja posle faula Tompkinsa. Gedraitis pod faulom postiže dva poena, pa dodaje još jedan sa penala. Roberts precizan sa penala oba puta, Gedraitis siguran pod košem - 65:84.

32. minut - Tehnička i za Nedovića po istom receptu kao kod Lazića. Pogađa FMP kazneno bacanje, pa Kuzmić poentira uz faul, ali ne pogađa dodatni pena. Teodosić pogađa za dva, Rebec gubi loptu, a Mitrović zakucava - 61:76.

Kraj treće četvrtine - Trojka Rebeca sa 10 metara, nema poena Teodosića, Novi poeni domaćih. Sada ne prolazi ni asistencija Teodosića, Šaranović ne pogađa za tri. Poeni Mitrovića i zakucavanje Kuzmića - 58:72.

28. minut - Nedović nastavlja sa sjajnim šutevima za tri, Novak probija i pogađa, ali Nedović ponovo pogađa trojku. Veliki promašaj Kuzmića, Mitrović pogađa pod faulom i doadje još jedan poen sa penala.  Šaranović realizuje kontru, Mitrović ne pogađa - 51:70.

26. minut - Dvojka Mitrovića, trojka Novaka, pa polaganje Nedovića.  Novak sada pogađa za dva, ušao je u seriju poena. Mitrović je promašio oba penala, a Rebec pogodio. Sferopulos traži tajm-aut, domaći su prišli na "samo" 14 razlike - 47:61.

24. minut - Trojka Jaga za tajm-aut domaćih, Lazić pravi jak faul i ide na klupu, a onda dobija i tehničku grešku. Novak pogađa kazneni penal, pa dodaje i trojku - 40:57.

22. minut - Poeni na obe strane, dvojke, trojke, penali... 36:54.

Kraj druge četvrtine - Promašaj Novaka za tri, isti slučaj i sa Gedraitisom. Novak pogađa dva bacanja, Tompkins precizan za dva. Nema trojke Robertsa, Lazić sa penala siguran za plus 23. Trojka posle tajm-auta domaćih - 30:50.

18. minut - Šaranović dva od dva sa penala, novi poeni Teodosića. Pokušao je Roberts za tri, Kuzmić faulira Davidovca, koji koristi bacanja.  Provukao se Rebec i pogodio pored Gedraitisa i Ilića, Sferopulos traži tajm-aut.  Izgubljena lopta za Zvezdu, a Kuzmić pravi faul u napadu. Gedraitis sa penala bez greške - 25:46.

16. minut - Kakvi minuti Nedovića, treća vezana trojka! Pogađa Šaranović za tri na drugoj strani. Promašuju i Nedović i Tompkins za tri, FMP gubi loptu osmi put na meču. Jago pravi faul u napadu i ide na klupu. Roberts koristi oba bacanja, Mitrović zakucava - 21:40.

14. minut - Trojka Nedovića, nema poena domaćih. Tompkins pravi faul u napadu, ali NOvak ne pogađa za tri. Nedović je zato neumoljiv, novom trojkom dovodi crevno bele do ogormnih 19 razlike - 16:35.

12. minut - Trojka Novaka, pa poeni Ilića, Rebec zakomplikovao napad, a Gedraitis pogodio za tri. Odmah tajm-aut za klupu FMP-a. Nema poena Robertsa iz otvorenog šuta, Tompkinsu beži lopta - 16:29.

Kraj prve četvrtine - Simović polovičan sa penala, baš kao i Ilić na drugoj strani. Kuzmić polaže loptu u koš, Ilić takođe poentira. Rebec jedan od dva sa slobodnih bacanja, Topmkins zaključuje četvrtinu - 13:24 za crveno-bele.

8. minut - Dva poena Teodosića sa penala, Jovan Novak pogađa trojku. Teodosić ne pogađa trojku, nema poena ni od domaćih.  Ni Gedraitis ne pogađa za tri, a Novak ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa samo drugo, a Ilić zakucava - 9:19.

6. minut - Upisuje se Teodosić, crveno-beli se već odlepljuju. Roberts ponovo na linija za slobodna bacanja, sada sa polovičnim ulčnkom. Teodosić servira jednu od svojih asistencija, Mitrović pogađa. U redovima FMP-a sve ide preko Robertsa, koji nije pogodio. Posle tajm-auta nova trojka Jaga, Šaranović neprecizan - 5:15.

4. minut - Jago pogađa prvu trojku danas, Roberts ne uspeva da vrati. Probao je Jago ponovo, sada bez uspeha, ali poena nema ni na drugoj strani. Jago je uporan, ponovo za tri i drugi pogodak - 4:8 vodi Zvezda.

2. minut - Prve poene na meču postigao je Dejan Davidovac, koji je potom bio odličan i u odbrani. Nisu uspeli crveno-beli da poentiraju iz tri vezana napada, a Roberts je izjednačio sa penala posle faula Jaga. Novi nerealizovan napad Zvezde, pa odmah greška u koracima Živanovića. Nedović ne uspeva da pogodi, Kuzmić dovodi domaće do prednosti - 4:2.

- Jevtović, Vesković i Arsenijević sude utakmicu, koja je upravo počela.

Miloš Teodosić dobio uramljen dres FMP-a sa brojem 4 koji je nosio na početku karijere.

Intonirana je himna Republike Srbije, sve je spremno za početak drug polufinalne utakmice.

Crveno-beli su 40 puta zaredom bili bolji od ekipe FMP-a, što pokazuje koliko veliku ulogu favorita imaju u današnjem susretu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike