Spremite se za duel šampionskih timova! Mateo oprezan pred polufinale Evrolige sa Olimpijakosom!

23.05.2024

06:55

0

Autor: G. F.

Trener Reala smatra da sve četiri ekipe imaju podjednake šanse da postanu prvaci Evrope

Spremite se za duel šampionskih timova! Mateo oprezan pred polufinale Evrolige sa Olimpijakosom!
Ćus Mateo - Copyright MN Press

Petak je dan kada će oči košarkaškog sveta biti uprte u Berlin jer počinje F4 Evrolige. A na završnom turniru našla su se četiri tima koja u svojim vitrinama već imaju trofej za koji će se i sada boriti.

 

 

Iako je nezahvalno prognozirati najveće šanse se daju braniocu trona, Realu iz Madrida, čiji trener Ćus Mateo poručuje da razmišlja samo o polufinalnom duelu sa Olimpijakosom.

- Pritisak je to što sami sebi natovarimo. Osvojiti Evroligu je vrlo teško, ali imamo šanse kao i ostale tri ekipe. Koncentrisani smo samo na protivnika u polufinalu - rekao je Mateo i naglasio da veoma poštuje prvog rivala:

- Obe ekipe igraju u velikom stilu. Olimpijakos je uvek u stanju da se vrati u meč, nikad se ne predaje. Ne možete da im verujete, uvek nađu put nazad. Imamo svoj stil i svoju igru. Oni se veoma razlikuju, ali jedno nam je zajedničko, mi smo šampionski timovi. Sve četiri ekipe su osvajale trofej u nekom trenutku.

Posebne pohvale strateg "kraljevskog kluba" poslao je kolegi sa klupe atinskih crveno-belih.

- Barcokas je apsolutni lider i daje tonalitet klubu. Nije lako uzeti dva pehara Evrolige zaredom, ali daćemo sve od sebe da ispišemo još jednu lepu stranicu klupske istorije.

Real i Olimpijakos su se u ligaškom delu sastali dva puta i u oba meča slavio je madridski tim, kod kuće sa 90:85, a u gostima sa 77:71.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike