Oglasio se Gudurić pred F4 Evrolige: Volim pritisak koji nose ovakve utakmice!

21.05.2024

19:09

0

Autor: G. F.

Srpski košarkaš iz redova Fenerbahčea treći put u karijeri igra na završnom turniru

Oglasio se Gudurić pred F4 Evrolige: Volim pritisak koji nose ovakve utakmice!
Marko Gudurić - Copyright MN Press

Na početku sezone nadali smo se da ćemo na F4 Evrolige gledati naše predstavnike Partizan i Crvenu zvezdu, ali je realnost bila drugačija.

Umesto timova u Berlinu ćemo gledati neke srpske košarkaše, a među njima i asa Fenerbahčea Marka Gudurića. Našem reprezentativcu biće ovo treće učešće na završnom turniru Evrolige. Jednom je bio drugi, jednom četvrti, a pred ovaj Fajnal-for za Eurohoops je pričao o očekivanjima.

- Kada sam prvi put došao u Fenerbahče, oni su sezonu ranije postali evropski šampioni. Tim je već bio sjajan, otišli smo na Fajnal-for u dve uzastopne sezone i mislio sam da je to normalna stvar. Nisam to uzeo zdravo za gotovo, bilo mi je lako da se prilagodim na sistem. Potom sam otišao u NBA , pa se vratio i tek onda video koliko je teško ovako nešto postići. Zato je ovaj F4 najposebniji za mene, zbog svega kroz šta smo prošli.

A put do Berlina bio je paklen. Propuštena je meč lopta u Istanbulu, da bi u petom meču usred Monaka Fenerbahče uspeo da slavi.

- Bila je to teška serija, veoma fizički zahtevna protiv veoma kvalitetnog tima koji je prošle sezone igrao završni turnir. Ponosan sam na svoje saigrače zbog načina na koji smo stigli do pobede. Nakon što smo kod kuće izgubili četvrti meč i propustili prvu meč loptu, svi su bili tužni, ali nikada nisam prestao da verujem. Verujem da za sve postoji razlog u životu. Slaviti u Monaku je bilo još slađe, osećamo se sjajno.

Sada su pred svim ekipama samo po dve utakmice, prava na poravni nema, a Gudurić kaže da se tome raduje.

- Imam prethodno iskustvo i ono mi govori da su šanse uvek 50-50. Sve zavisi od dana i to u kakvoj formi i stanju dočekuješ utakmicu. Volim ovakve utakmice i pritisak koji one nose - zaključio je srpski reprezentativac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike