Misle da sam šuter samo zbog prezimena: Andrej Stojaković nosi veliki pritisak na svojim leđima, Peđa mu pomaže u svemu!

06.05.2024

13:50

0

Laganim koracima ka NBA ligi

Misle da sam šuter samo zbog prezimena: Andrej Stojaković nosi veliki pritisak na svojim leđima, Peđa mu pomaže u svemu!
Copyright Profimedia

Talentovani Andrej Stojaković promenio je koledž. Nakon Stenforda braniće boje Kalifornije, a u jednom od intervjua ovaj 19-godišnjak govorio je o svom ocu, Peđi Stojakoviću, koji mu mnogo pomaže u napretku. 

 

 

- Moj trener Vil Li je iz Zaliva, dobar je prijatelj sa Filom Hendijem. Više radimo na punoj brzini, stvarima oko meča, idemo napolje svakog dana. Sa ocem je poprilično jednostavno, vežbamo "lažni" šut (pumpfake jab) bez stvarnog šuta oko deset minuta i to je kao vežba. Jednom kada znaju da si šuter, da budemo realni, automatski veruju da je to samo zbog mog prezimena - rekao je Andrej. 

Stojaković se sprema za najveću scenu i sve što sada radi bi moglo da se isplati kroz nekoliko godina. 

- Korišćenje toga za moj napredak je kao da igrate protiv sve atletske dece. Znam da ako sam poznat kao šuter i mogu protrčati uz liniju to mogu iskoristiti za šut sa poludistance, kontakt igru, polaganja, lažni šut. Sa mojim ocem su ipak to sve osnovne stvari. On mi daje da radim sto poslova i drži me spremnim za trenutak kada dođe vreme. Očigledno je, kada su mi ruke dole šutiraću, ali kada igrač izlazi na tebe moram biti spreman da ga prevarim i pustim ka da skoči i da imam taj isti mentalitet i šutnem sa istog mesta. To je velika stvar - rekao je Andrej.

 Stojaković će najverovatnije izaći na NBA draft 2025. godine gde mu se predviđa visok plasman.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike