Jokić Lebrona poslao na odmor, Marej ponovo heroj lude završnice! (VIDEO)

30.04.2024

07:12

0

Autor: A. S.

Šampionski sastav nastavio pohod na prsten

Jokić Lebrona poslao na odmor, Marej ponovo heroj lude završnice! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u drugu rundu plej-ofa NBA lige nakon što su rano jutros u petoj utakmici savladali Los Anđeles Lejkerse sa 108:106 i krajnjim rezultatom 4-1 obezbedili nastavak borbe za šampionski prsten.

U Bol Areni je prikazana još jedna sjajna predstava, sa nestvarnim krajem. Međutim, ovog puta je luda završnica pripala timu Majka Melouna, koji u nastavku brani titulu, a Lebron Džejms i drugari mogu da planiraju letnji odmor.

Nikola Jokić je ponovo bio dominantna figura u pobedničkom timu. Zaustavljen je na jednu asistenciju od tripl-dabla, a za 41 minut na terenu, postigao je 25 poena i 20 skokova. Efikasniji od njega bio je samo Džamal Marej sa 32 poena.

A što se samog meča tiče, rezultat je bio u egalu veći deo meča i ponovo su zadnje sekunde bile presudne. Već viđeno u ovoj seriji, Lejkersi su bili ti koji su kontrolisali tok meča, imali prednost, ovog puta je Denver dozvolio rivalu da ode na samo +9, a onda je sastav Majka Melouna polako preuzimao kontrolu i diktirao tempo.

Marej je, ako se može suditi po jednom meču, izašao iz šuterske krize, pa se u drugom poluvremenu pridružio Jokiću i spremio preokret. Sigurno da je tome doprinela i povreda Entonija Dejvisa, koji je nakon jakog udarca Majkla Portera Juniora završio na klupi u bolovima.

Na oko pola minuta do kraja, Lebron Džejms se našao na liniji za slobodna bacanja i pogodio oba, za 106:106, a loptu je zatim uzeo Džamal Marej i trošio vreme. Bilo je jasno da je poslednji napad nacrtan za njega, kao na trećem susretu, a umesto trojke, ovog puta je išao na možda lakšu varijantu, šut sa poludistance.

Bio je precizan i tako obezbedio Denveru drugu rundu i meč sa Minesotom.

 

 

Iako su pretrpeli ubedljiv poraz u seriji, Lejkersi su imali solidnu sezonu, a Lebron Džejms je u poznim igračkim godinama još jednom prikazao zavidnu formu i vrhunski kvalitet. Ovaj susret je okončao sa 30 poena i 11 asistencija, pa je ponovo bio najsvetlija tačka u timu iz grada anđela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike