Tri srpske ekipe žele svetski tron! Ub brani, Liman napada, a Partizan vreba! Tu su i Bulut i Dugi!

07.12.2023

14:15

0

Autor: A. S.

Džeda je prestonica spektakla

Tri srpske ekipe žele svetski tron! Ub brani, Liman napada, a Partizan vreba! Tu su i Bulut i Dugi!
Strahinja Stojačić - Copyright fiba.basketball

Basketaška sezona stala je u dva dana, a zemlja svetskog i evropskog prvaka, ima čak tri tima čiji će put pratiti na Završnom masters turniru u Džedi.

Tu je trenutno prva ekipa sveta, ekipa Uba, koja i brani titulu, zatim šampion iz 2021. godine Liman, i debitant - Partizan.

Ponovo Srbija ima tri ekipe koje će se boriti za zvanje najboljeg, a očekivano, najveći favorit su Ubljani. Međutim, iako prva ekipa sveta, u poslednjih nekoliko turnira, nisu igrali na prepoznatljivom nivou. Iz koloseka ih je izbacila i povreda Nemanje Baraća, koga je zamenio Nenad Nerandžić. Naravno, Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Branković neće tek tako prepustiti titulu. 

Njih u grupi očekuje duel sa ekipom Pekinga, a potom sledi okršaj sa Raudondvarisom.

Limanci su put Džede krenuli bez buke. Radili su u tišini i spremali se da poprave utisak kako sa prošlogodišnjeg finala, tako i iz dobrog dela sezone, koja je prilično skromna. Ali, novosadski sastav je kroz istoriju pokazao da ga ne treba potcenjivati, pa će Stefan Kojić, Nebojša Kilijan, Haoton Qi i Mihailo Vasić, činiti sve da se zadovoljni vrate kući. U grupi ih očekuju dva neugodna rivala - Lozana, koja u svom sastavu ima verovatno najboljeg basketaša ikada, Dušana Domovića Buluta i Amsterdam.

Partizan, iako debitant u velikom finalu, nije naivan tim. Crno-beli imaju dosta iskustva sa domaćih terena, a od pomoći im može biti i faktor iznenađenja. Šta god da učine u Džedi, biće uspeh, naročito kada se računa da je tim nastao u aprilu 2022. godine. U Saudijskoj Arabiji predstavljaće ih Stefan Torbica, Marko Stevanović, Stefan Milivojević i Andreja Milutinović. Crno-beli će se u grupi sresti sa Majamijem i Ulanbatorom, u čijem sastavu se nalazi iskusan srpski basketaš Marko Dugošija.

Grupna faza na programu je u petak, dok će se eliminacioni mečevi igrati u subotu, kada ćemo i dobiti šampiona. Srbija ima veliku šansu da nastavi niz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike