Ubljani odbranili titulu, jure i rekord Novog Sada! Stojačić uzeo još jedno MVP priznanje! (VIDEO)

10.12.2023

08:29

0

Autor: A. S.

U svetu basketa, bitno je biti iz Srbije!

Ubljani odbranili titulu, jure i rekord Novog Sada! Stojačić uzeo još jedno MVP priznanje! (VIDEO)
Basketaši Uba slave novu titulu - Copyright fiba3x3

Basketaši Uba odbranili su titulu na Završnom masters turniru koji je tekućeg vikenda održan u Džedi.

Ubljani su u finalu bili bolji od Amsterdama sa 21:15, uz još jednu odličnu partiju celog tima. Odlično su bili raspoređeni poeni kod srpskog tima, Strahinja Stojačić i Nenad Nerandžić postigli su po šest poena, Dejan Majstorović imao je pet, a Marko Branković četiri.

Takođe, iako je Ub u drugom delu sezone, nakon povrede Nemanje Baraća i pao u formi, na finalnom turniru su iz duela u duel igrali sve bolje, naročito u odbrani.

 

 

Ostvarili su sve pobede, a najtesnije je bilo u polufinalu sa Antverpom, kome je presudio Dejan Majstorović. Međutim, ono što će UB pamtiti u svojoj drugoj titulu u istoriji, jeste požrtvovana igra svih pojedinca i timski duh Nemanje Baraća i Vladimira Đorđevića, koji su bili sa ekipom u Saudijskoj Arabiji, kako bi im pružili podršku.

Stojačić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela sezone, ali i finala, pa je tako nastavio i svoju dominaciju na svetskoj sceni.

Na Završnom turniru učestvovale su još dve srpske ekipe. Partizan je u debitantskom nastupu, takmičenje završio na četvrtom mestu, dok je šampion iz 2021. godine, Liman, eliminisan u grupi, pa je na kraju zauzeo 10. mestu.

Ubu je ovo druga titula u istoriji, dok od srpskih ekipa više ima samo čuveni Novi Sad, četiri. Ako ovako nastave, i taj rekord neće biti daleko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike