Jokić novim tripl-dablom vodio Nagetse, ali Marej je meč-viner! (VIDEO)

23.04.2024

07:07

0

Autor: A. S.

Lejkersi nisu uspeli da pobede ni u meču u kome su vodili 47 minuta

Jokić novim tripl-dablom vodio Nagetse, ali Marej je meč-viner! (VIDEO)
Marej za pobedu - Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denver Nagetsa rano jutros su stigli do trijumfa nad ekipom Los Anđeles, pa u prvoj rundi plej-ofa NBA lige vode sa 2:0.

Za razliku od prvog meča u kome su Nagetsi bili sigurni od prvog minuta, sada su preživeli pravu dramu i nakon epskog preokreta upisali pobedu rezultatom 101:99. Koš za pobedu u poslednjim sekundama postigao je Džamal Marej!

Identično kao i u prvom meču, Nikola Jokić je dominirao, a ako uopšte i postoji granica, Somborac je pomera iz meča u meč, pa je i ovog jutra bio neverovatan sa novim tripl-dablom, 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija, prosto neverovatno.

Što se duela aktuelnog šampiona tiče i velikana iz Los Anđelesa, Lejkersi i dalje nisu prekinuli crni niz poraza koji imaju u okršajima sa Nagetsima. Noćas us bili možda i najbliži. Imali su prednost čitavih 47 minuta meča i pobedu u džepu, a onda je Denver na malo više od minuta do kraja meča stigao do izjednačenja, pa se u poslednjih 60 sekundi odigrala prava drama.

Kao meč-viner nakon filmske završnice, ovog puta je izašao Džamal Marej koji je pogodio na 12 sekundi do kraja.

Nisu Nagetsi u ovom duelu bili na svom nivou. Dozvolili su rivalu da se razigra i u jednom trenutku vodi sa čak 20 poena razlike. Entoni Dejvis i Lebron Džejms su gospodarili Bol arenom, što je u jendom momentu izazvalo ljutnju, ali i reakciju Nikole Jokića.

Somborac je u većem delu duela sa Lejkersima bio jedina svetla tačka tima Majka Melouna, međutim izostala je podrška saigrača.

Marej je na kraju izrastao u junaka, uz veliki broj promašaja iz igre, ali je sakupio 20 poena, uz ključni šut za dva.

Na drugoj strani, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena uz 11 skokova, dok je Lebron Džejms meč završio sa 26 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Sa 2:0, serija se seli u Kaliforniju, a naredni meč je na programu u petak ujutru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike