Megini klinci nastavili dominaciju! Novo finale, nova titula, četvrta uzastopna! (FOTO)

18.04.2024

23:07

0

Autor: D. N.

Briljirao je Marković koji je i MVP turnira

Megini klinci nastavili dominaciju! Novo finale, nova titula, četvrta uzastopna! (FOTO)
Copyright ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)

Košarkaši Mege pobedili su Studentski centar u finalu juniorske AdmiralBet ABA lige rezultatom 79:60 i tako došli do četvrte uzastopne titule.

Velike zasluge za pobedu ima i Bogoljub Marković koji je proglašen za MVP-ja turnira. Za skoro 24 minuta na parketu ubacio je 25 poena uz šut iz igre 11 od 16, uz sedam skokova i dve asistencije. Tako da je ukupni indeks korisnosti bio 28.

Po poenterskom učinku iza Markovića je bio Urban Kroflič sa 20 poena, uz devet skokova i pet asistencija. Filip Jović je ubacio 15 poena, uz devet skokova, dok je Lazar Gačić dodao 12 poena.

U redovima tima iz Podgorice, prednjačio je David Mirković koji je bio i u prvom timu, pre nekoliko dana protiv Crvene zvezde. Ubacio je 19 poena i imao 15 skokova. Međutim, niko više od njegovih saigrača nije imao dvocifreni učinak.

I kao što je rečeno, Marković je MVP turnira, a izabrana je idealna petorka. U njoj su osim Markovića Borna Katanović iz Cibone, Ognjen Marković iz Igokee, Kroflič iz Mege, kao i Mirković iz Studentskog centra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike