Grobari koplje iznad svih! Evroliga tvrdi - navijači Partizana su navijači tima, a ne rezultata!

15.04.2024

13:20

0

Autor: A. S.

Crno-beli su bili neprikosnoveni ove sezone

Grobari koplje iznad svih! Evroliga tvrdi - navijači Partizana su navijači tima, a ne rezultata!
Navijači Partizana - Copyright MN Press

Dobro se zna u sportskom svetu da su navijači Partizana jedni od onih kojima rezultat nije najvažniji, već da pre svega vrednuju grb i klub, zalaganje i ljubav igrača prema crno-belim bojama, poštuju himnu i tribinu.

A u ovoj sezoni, kada se klub borio za plej-in i ulazak među osam najboljih ekipa Evrope, kako bi nastavili pohod na trofej, crno-beli navijači su bili još verniji, bučniji, snažniji...

Naročito je bilo interesantno na meču Partizana i Valensije, kada je najveća dvorana na Balkanu bila ispunjena do poslednjeg mesta, iako su crno-beli bili bez šanse da se plasiraju u narednu rundu. Tada su grobari pokazali šta je vernost, odanost i ljubav prema klubu, ako se u to sumnjalo.

A nije bilo potrebe ništa dokazivati, poznata je veza između ekipe i navijača, međutim, Evroliga se bavila navijačima, u ovom periodu bez utakmica, dok se čeka na početak plej-ina i plej-ofa, pa su izvukli podatak da je Partizan u proseku bio najgledaniji tim Evrope.

 

 

U ovom takmičenju, crno-beli su u proseku u svojoj dvorani imali 19.916, što je apsolutni rekord takmičenja i to samo na mečevima u ligaškom delu takmičenja.

Kako je dalje Evroliga opisala ovaj slučaj - Navijači Partizana su navijači tima, a ne rezultata.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike