Nikola lider Jokić! NBA se ne šali, ispravlja nepravdu ove sezone!

12.04.2024

16:12

0

Autor: A. S.

Kao da priznanje nije zaslužio i prošle i ove, ali dobro

Nikola lider Jokić! NBA se ne šali, ispravlja nepravdu ove sezone!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Čitava sportska javnost dobro zna da je Nikola Jokić oštećen u borbi za treće MVP priznanje NBA lige u nizu, ali je ispoštovana odluka zvaničnika, pa je upućena čestitka Džoelu Embidu, dok je Nikola dobio utešnu nagradu za najboljeg igrača finala.

Zato su se još pred početak ove sezone mnogi utrkivali kako bi istakli da nepravda mora biti ispravljena. A nije kao da Jokić to na terenu ne zaslužuje, međutim, redovno se govori o njegovim odličnim partijama iz prošle sezone, i nekakvoj nadoknadi nagrada, kao da je bilo nemoguće da dobije priznanje i prošle i ove sezone.

Ali izgleda da jeste, a NBA liga i analitičari koji se bave prognozama i izborom, rešili su da svakodnevno obaveštavaju javnost o tome kako srpski centar vodi prema najnovijem preseku.

Danas je osvanuo novi spisak, očekivano, Nikola je lider na ovom spisku od deset igrača, a na sajtu NBA lige, pisali su u superlativu o srpskom košarkašu nakon meča sa Minesotom.

 

- To je bila Jokićeva 20. utakmica sa preko 40 poena, čime je praktično pečatirao treću nagradu za najboljeg igrača lige. Bar tako izgleda iz ove perspektive - navodi se na sajtu NBA, i dodaje da će se ovom nagradom pridružiti Medžiku Džonsonu, Leriju Birdu i Mozesu Malounu, koji su po tri puta osvojili ovu nagradu.

Prati ga Šaj Gildžeus Aleksander, treći je Luka Dončić, pa potom Janis Adetokumbo, dok je na petom mestu Džejson Tejtum i tu se otprilike završava borba za visoke pozicije, a jasno je da Nikolu mogu da ugroze samo Kanađanin i Slovenac, koji godinama igra sjajno, ali se njegov tim nije našao na pobedničkoj strani, a i u senci je nadmoćnih centara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike