Topić visoko kotiran! Evropljani dominiraju na NBA draftu!

09.04.2024

09:35

0

Autor: A. S.

A srpski plej je budućnost svetske košarke

Topić visoko kotiran! Evropljani dominiraju na NBA draftu!
Nikola Topić - Copyright Fiba.basketball

Košarkaška javnost u Srbiji dobro je znala kakav biser nastaje u redovima Crvene zvezde, a brusio se u Megi, Slodesu i OKK Beogradu, ali Evropa je to tek shvatila nakon Evropskog prvenstva za juniore, kada je u Nišu podigao titulu.

Tada je bilo jasno da će Nikola Topić biti ne samo budućnost srpske košarke, već i svetske.

To su Amerikanci ozbiljno shvatili, pa svakodnevno prate dešavanja oko mladog plejmejkera i prognoziraju mu visoke pozicije na NBA draftu.

Topić se trenutno oporavlja od povrede, ali su iz Amerike stigle vesti koje su ga sigurno obradovale, na najnovijem preseku, prema predviđanju analitičara i uključenih u izbor i dešavanja u najjačoj ligi na svetu, Nikola bi mogao da bude četvrti pik na draftu.

 

 

NBA draft je zakazan za 27. jun, a očekuje se dominacija Evropljana, prema prognozama, prvi pik može biti Francuz  Aleksandre Sar, drugi je još jedan Francuz, Zaharije Risašer, a na petom mestu se trenutno nalazi Litvanac Matas Buzelis.

Pitanje je kako će se ovo svideti Amerikancima, koji ne neguju ljubav prema igračima iz Evrope, što najbolje vidimo na primeru Nikole Jokića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike