Konektikat ispisao istoriju NCAA i rastužio Srbina! Zbog Martovskog ludila Jokić nije igrao! (VIDEO)

09.04.2024

08:46

0

Autor: A. S.

Finale dostojno i NBA lige

Konektikat ispisao istoriju NCAA i rastužio Srbina! Zbog Martovskog ludila Jokić nije igrao! (VIDEO)
Šampioni NCAA - Copyright Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Nismo navikli, ali noćas je NBA liga imala pauzu, a na terenima su najbolje košarkaše sveta zamenili košarkaši Konektikat Haskija, koji su uspeli da odbrane titulu u NCAA ligi.

U finalu Martovskog ludila su bili bolji od Perdju Bojlermejkersa sa 75:60. Na klupi poraženog tima bio je i mladi srpski stručnjak Saša Stefanović, ali je ostao bez titule.

Haskiji su ovim trijumfom opravdali ulogu favorita i postali prvi koledž nakon 17 godina, koji je uspeo da odbrani tron.

Što se samog meča tiče, Konektikat je krenuo bolje, a na poluvremenu je imao malu prednost od šest poena. Bojlermejkersi predvođeni Zekom Edejom, se nisu tek tako predali, ali je njihov nalet i prilično lagano odbijen.

Može se reći da je Konektikat ovu titulu osvoji igrom u odbrani, jer su pored Edeja, koji im je ubacio 37 poena, svi ostali protivnički igrači bili zaustavljeni.

U pobedničkom timu se istakao Tristen Njuton sao 20 poena i sedam asistencija, a dobru rolu imali su i Stefon Kesl sa 15 poena, odnosno Donovan Kilingen i Kem Spenser sa po 11 poena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike