Za Partizan je svaka utakmica derbi! Duljaj otkrio želje: Kada naši igrači daju gol, da otrče ka jugu...

06.04.2024

12:34

0

Autor: A. S.

Strateg crno-belih je priznao i da klub ne vidi bez navijača

Za Partizan je svaka utakmica derbi! Duljaj otkrio želje: Kada naši igrači daju gol, da otrče ka jugu...
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana u pretposlednje kolo ligaškog dela Superlige dočekuju ekipu Novog Pazara. Biće to interesantan duel, bitan za obe ekipe, a nosi samo tri boda koja su preko potrebna i domaćinu, ukoliko želi da nastavi borbu za titulu i gostu, koji juriša ka Evropi!

Taj meč će se igrati u nedelju od 20 sati, a u Humskoj će biti besplatan ulaz. Pred utakmicu, govorio je i trener Partizana Igor Duljaj, koji je između ostalog pričao o svojoj smeni, ali i naveo da bi voleo da njegovi igrači osete čar odlaska na Jug posle postignutog gola. Međutim, dodao je i to da nije siguran da li će se ta njegova želja ispuniti.

- Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika, jer svaka utakmica može da donese ili odnese bodove, ulazimo u ovaj meč sa malo više optimizma, posle onakve pobede nad Voždovcem, jer je to mnogo značilo igračima, jer se ne predajemo i kada je teško. U ovaj meč ulazimo sa pozitivnim raspoloženjem, klub je izašao u susret i hvala im što će ulaz biti besplatan, voleo bih da bude što više naših navijača. Imam veliku želju, ne znam da li će mi se to ispuniti, da jednom kada naši igrači daju gol, da otrče ka jugu. To nam je izuzetno važno, ne vidim Partizan bez navijača, to jedno bez drugog ne ide. Mnogo sam tužan zbog toga. Voleo bih pre nego što neki igrači odu u inostranstvo, da osete tu draž i energiju - rekao je Duljaj i potom se osvrnuo na rivale, koji u svom sastavu imaju dosta igrača koji su u nekom trenutku karijere nosili crno-beli dres:

Novi trener Pazara

Gosti su promenili čak četvoricu trenera, pa je trenutno na klupi Slavko Marić, a Duljaj ove promene u klubu ne smatra olakšavajućim.

- Kada smo mi u pitanju ne postoje olakšavajuće okolnosti. Mi smo uvek pod pritiskom, što je normalno. To se videlo dosta puta tokom sezone, pogotovo što smo jesenas navikli navijače na pobede i kada dođe do slabijih rezultata napravi se negativna atmosfera. Istina je da nismo briljirali u poslednjih nekoliko mečeva, ali smo uspeli da se vratimo. Veoma je teško igrati konstantno dobro i pobeđivati, ali u ovom trenutku je nama najvažniji rezultat.

- U ekipi Pazara je mnogo igrača koji su igrali u Partizanu, došao je novi trener, tu odmah imate novu energiju, igrači žele da se dokažu, tu su Ljajić, Suma, Petković, Momčilović, svi su bili u Partizanu, bore se za plej-of, imaju svoje ambicije, a naš cilj je da osvojimo tri boda.

Otežavajuća okolnost po Partizan je pauza Mateusa Saldanje.

- Videćemo ko će biti spreman za utakmicu. Sigurno je da u sastavu neće biti Saldanja, ali ono što me raduje jesu izveštaji sa njegovih treninga i očekujem da će uskoro da se priključi treninzima prvog tima.

Međutim, iako je mnogo problema u sastavu crno-belih i pritisak pred meč je velik, Duljaj veruje u svoje igrače.

- Ja stojim iza igrača koji pošteno rade. Vole ovaj klub, osećaju dres, bez obzira da li su duže ili kraće u klubu. Možemo da im zamerimo neki put na nekim greškama, ali ne možemo da im zamerimo na zalaganju. Čak i kada je negativan rezultat kao protiv Voždovca, nismo čuli ni jedan zvižduk ni jedan negativan komentar na adresu igrača Partizan i mnogo nam je značio baš takav gol kakav je postigao Stojković. Probudile su nam se i neke uspomene iz prošle godine kada smo se na sličan način vraćali iz mrtvih i osvojali bodove na ovakav način. Ono što je pozitivno je da smo imali dosta mladih igrača kao i Voždovac. Imamo Baždara koji je postigao gol, Kastilja, Goha, tu su Kovačević, Severina, Marković... To su te neke pozitivne stvari i nekada je teško od mladih igrača tražiti da igraju na reultat - istakao je Duljaj, koji je prokomentarisao i greške koje su se njegovim igračima događale u odbrani:

- Ono što je dobro jeste da smo postigli tri gola. Ali ne smemo da zatvaramo oči na greške u odbrani. Za to je potrebno vreme koje mi sada nemamo jer igramo na tri četiri dana. Ali to je sastavni deo fudbala i bitno je greške uvideti i poraditi na njima da se ne ponavljaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike