Jokić je jedina svetla tačka Denvera! Nije mogao sve sam, imao i šut za pobedu! (VIDEO)

05.04.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Ovaj čovek ima magiju u rukama

Jokić je jedina svetla tačka Denvera! Nije mogao sve sam, imao i šut za pobedu! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nekad ni moćni i svemogući Nikola Jokić nije dovoljan Denver Nagetsima. Aktuelni šampioni NBA lige su jednostavno ranjiv tim, pa su i noćas doživeli poraz, doduše od Los Anđeles Klipersa rezultatom 102:100, ali poraz je poraz i veoma je nezgodan za Nagetse, koji vode bitku za prvo mesto u ligaškom delu na Zapadu.

Sudeći po rezultatima, ovaj susret je bio najzanimljiviji prethodne noći. Nagetsima nikada gostujući teren nije predstavljao otežavajuću okolnost, ali su sada pokleknuli - jurišali su čitav susret, bili nadomak preokreta i ništa.

Nikola Jokić je ponovo odigrao sjajan meč. Ponovo je srpski centar bukvalno bio jedini igrač šampionskog sastava koji je došao na utakmicu rešen da se bori do poslednjeg trenutka, ali njegov tripl-dabl nije bio dovoljan.

 

 

Rekord Hardena

Džejms Harden je na ovom meču stigao do rekorda i sada je jedan od četvorice igrača koji ima najmanje 25.000 poena, 7.000 asistencija i 6.000 skokova. Pre njega to su učinili Rasel Vestbruk, Oskar Robertson i Lebron Džejms.

Meč je završio sa 36 poena, 17 skokova i 10 asistencija, ali je noćas u sastavu Majka Meloun nedostajao bar još jedan raspoložen igrač.

Gosti su sjajno otvorili ovaj susret i ekspresno stigli do 25:8. Delovalo je tada da će Nagetsi lako ovo rešiti u svoju korist, ali je usledilo netipično opuštanje za ovaj tim i povratak rivala već do kraja prvog kvartala.

U nastavku su Klipersi bez većih problema preuzeli vođstvo, pa su i na poluvremenu imali prednost, a u trećoj četvrtini su imali i dvocifrenu razliku. Na manje od dva minuta do kraja, Klipersi su imali 90:79 i praktično rešen meč, ali je Jokić sa penala vratio Nagetse u život, -2.

Imali su Nagetsi i napad za izjednačenje, ali se Eron Gordon okliznuo, a potom je pokušao i Jokić sa deset metara, međutim, nije imao sreće.

Ovim porazom Denver je ostao na drugoj poziciji, sa pobedom manje od Minesote, dok je Oklahoma treća sa pobedom manje.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike