NBA ispravlja nepravdu! Jokić će biti MVP!

04.04.2024

08:29

0

Autor: A. S.

Prekinuli su mu niz, ali su shvatili grešku

NBA ispravlja nepravdu! Jokić će biti MVP!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Već ceo košarkaški svet dobro zna da je Nikola Jokić nepravedno zapostavljen kada su prošle sezone u NBA ligi delili MVP priznanje. Jednostavno niko nije bio željan i voljan da Srbinu da i treću uzastopnu nagradu, pa je ona otišla u ruke Džoela Embida, a Nikola je dobio utešnu, za najboljeg igrača finalne serije.

Jasno je i to da Nikolu takve situacije ne dotiču. Lična priznanja su mu manje važna, a ove sezone mu se smeši još jedno.

Ugledni ESPN je obelodanio neformalne podatke, odnosno glasove koji kažu da će Jokić na kraju ove sezone osvojiti svoje treće priznanje za najkorisnijeg igrača lige.

Nikola je bio nagrađivan 2021. i 2022. godine, a i sada je jedan od glavnih favorita. ESPN je sproveo neformalnu anketu u kojoj je 85 od 100 anketiranih izabralo upravo srpskog centra.

 

 

Njih 14 smatra da je drugoplasirani u izboru i tek jedan kao treći. Ako je suditi po ovim glasovima, on time dobija 327 bodova više od Šaja Gildžes-Aleksandera iz Oklahome.

Treće mesto prema nezvaničnim rezultatima je Luka Dončić, a potom slede Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Kavaj Lenard, Domantas Sabonis i Džejlen Braun sa jednim bodom. 

Na ovakav poredak uticala je i diskvalifikacija Džoela Embida, jer je jasno da Kamerunac neće odigrati makar 65 utakmica u sezoni, što zbog povrede, što zbog odmora i biranja utakmica.

Ukoliko Jokić uzme ovu nagradu, ući će u izabrano društvo gde su Leri Bird, Medžik Džonson i Mozes Maloun, sa po tri MVP nagrade. I dalje je na prvom mestu sa šest neprikosnoven Karim Abdul-Džabar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike