Srbija vodi bitku sa FIBA zbog Tristana, a on otišao kod Janisa i rekao: Ja sam Grk! (VIDEO)

03.04.2024

08:49

0

Autor: A. S.

Izgleda da je izabrao za koga će nastupati u nastavku karijere

Srbija vodi bitku sa FIBA zbog Tristana, a on otišao kod Janisa i rekao: Ja sam Grk! (VIDEO)
Tristan i Janis - Copyright Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Zbunila je odluka Tristana Vukčevića da napusti Partizan i karijeru nastavi u NBA ligi, odnosno u Vašington Vizardsima, ali nakon šest odigranih utakmica, mladi srpski košarkaš potvrđuje svoju odluku.

Vukčević je zablistao u duelu Vizardsa i Milvokija i pobedi svog tima sa 14 poena, a nakon susreta dosta se govorilo o njemu.

Tristan je u ovom susretu vodio velike bitke sa čuvenim Janisom Adetokumbom, a čak su stigli da u pauzama velike borbe i proćaskaju, o čeku je Grk govorio i sa novinarima.

 

 

- Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki... Pogledam njegovo prezime i nije mi jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Značio bi nam! - otkrio je Janis nakon meča o čemu je govorio sa Tristanom.

Ova Tristanova želja i odluka su svakako veliko iznenađenje za Srbiju, naročito što je Svetislav Pešić već isticao da računa na njega, ali nije mogao da ga pozove da igra za reprezentaciju zbog pravila FIBA.

Inače, Tristan je sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije i Crne Gore, dok mu je majka Šveđanka, a rođen je u Italiji. Međutim, kako je celo detinjstvo proveo u Grčkoj, a potom sa njihovim državljanstvom otišao u Real Madrid, kada je začkoljica i nastala, može da bira nacionalni tim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike