Ovo je tabela Evrolige i Partizanov put do plej-in dva kola pre kraja!

29.03.2024 | 22:32

Autor: A. Š.

Crno-beli imaju relativno jasnu situaciju do kraja ligaškog dela sezone elitnog takmičenja

Copyright MN Press

Zavesa na 32. kolo Evrolige spuštena je Zvezdinom ispuštenom velikom šansom da dođe do senzacionalnog trijumfa protiv Reala u Madridu. Imali su crveno-beli velikih 16 poena prednosti u drugoj polovini treće deonice, ali je Kralj potom pokazao snagu, ekspresno se vratio u meč i potom došao do trijiumfa u meču koji je za obe ekipe imao samo prestižni karkater.

Za razliku od Madriđana koji su još ranije osigurali prvo mesto pred plej-of i crveno-belih koji su nedavno i matematički ostali bez šanse da se domognu plej-in, košarkaši Partizana do kraja ligaškog dela sezone boriće se za jedno od dva poslednja mesta koje vode u nastavak sezone.

Crno-beli su porazom od Olimpijakosa u Areni malo zakomplikovali svoju borbu, ali srećom po njih rezultati direktnih konkurenata išli su im naruku pa u preostala dva kola imaju relativno jasnu situaciju.

Partizan u plej-in može i sa 9. pozicije ukoliko slavi protiv Albe u Berlinu i Valensije u Beogradu, a pritom Baskonija izgubi oba poslednja meča (Real i Virtus u gostima), Anadolu Efes barem jedan (Fenerbahče u gostima, Crvena zvezda u Istanbulu, kao i Žalgiris (Monako u gostima, Real u Litvaniji).

Ukoliko ekipa Duška Ivanovića ostvari samo jednu pobedu u preostala dva susreta, crno-belima ostaje borba za 10. poziciju, a do nje će doći uz oba svoja trijumfa i barem jedan poraz Anadolu Efesa i Žalgirisa.

Napominjemo da je ovo najjednostavniji put crno-belih do borbe za mesto u četvrtfinalu, a mnogo toga bi moglo biti jasnije već naredne sedmice kada se odigraju mečevi pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam