Španac neće da ćuti: Nerealno je da naprave toliko grešaka i samo odu kući!

23.03.2024

14:35

0

Autor: A. S.

Nije mu se dopao ni kriterijum koji ima Riki Rubio

Španac neće da ćuti: Nerealno je da naprave toliko grešaka i samo odu kući!
Aleks Abrines - Copyright MN Press

Nezadovoljstvo zbog sudijskog kriterijuma sve je češća pojava kod sportista, a sve je i veći broj onih koji se usuđuju da o tome javno govore.

Poslednji u nizu koji je javno istupio je španski košarkaš Aleks Abrines i to nakon poraza Barselone od Panatinaikosa u proteklom kolu Evrolige.

Abrines je izrazio nevericu zbog toga što sudije, kako kaže "posle toliko grešaka i dalje rade i primaju platu svake nedelje".

- Nerealno je da sudije naprave toliko grešaka i onda samo odu kući kao da se ništa nije desilo. Te sudije će sledeće nedelje suditi drugu utakmicu i nastaviti da primaju platu - rekao je Abrines i dodao:

- Bili smo drugi skoro cele sezone, ali oni nas ne poštuju. Igra se menja kada (Ergin) Ataman dobija tehničku. Tada su sudije počele da sviraju sve. Menjaju se sudijski kriterijumi i umesto da kazne njih, kažnjavaju nas. Nije to bilo samo danas, to se dešava svake nedelje i nešto mora da se promeni.

Španskom šuteru se ne dopada ni kriterijum koji su arbitri imali prema Rikiju Rubiju, čuvenom košarkašu koji se nedavno vratio u Evropu i košarci uopšte.

- Nemaju nikakvog poštovanja prema momku kao što je Riki Rubio, ne govorim o osamnaestogodišnjem momku koji dolazi iz Barse B. Nisu mu čak dali faul, a to rade na najmanji kontakt - rekao je Abrinjes i zaključio:

- Ne znam zbog čega se to dešava, želim da mislim da se ne vodi nikakva kampanja protiv Barselone. Ali ima tu nešto jer mi ovo doživljavamo kroz čitavu sezonu. I mi sami pravimo greške i dozvoljavamo da ispustimo prednost, ali ima tu stvari koje nam se dodatno nametnu kroz utakmicu. Ne dozvoljavaju nam da se takmičimo, mislim da to nije fer.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike