Nikola je naučnik! Meloun opisao kako Jokić razmišlja na terenu, pa istakao još nešto!

16.03.2024

14:21

0

Autor: A. S.

Srbin na dobrom glasu

Nikola je naučnik! Meloun opisao kako Jokić razmišlja na terenu, pa istakao još nešto!
Majk Meloun - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nastavili su Denver Nagetsi pobednički niz i nakon trijumfa nad San Antonio Sparsima došli do prvog mesta Zapadne konferencije.

Bila je to još jedna dobra utakmica čitavog tima, predvođenog Nikolom Jokićem, a trener ekipe, Majk Meloun nakon ovog susreta najpre se dotakao igre u odbrani, koja je iz meča u meč, sve bolja.

U korist dobre defanzive govore i čak 16 ukradenih lopti, koje su dovele do 27 postignutih poena.

- Imali smo izuzetnu aktivnost. Želite da ih poremetite defanzivom. Ne želite da dozvolite protivniku da vas napada po svom scenariju i da šutiraju odakle hoće. Želite da ih poremetite, da osete vaše prisustvo i da radite dobar posao - rekao je Meloun.

Inače, Jokić je na ovom susretu imao nešto manju minutažu, ali kada je bio na terenu, duelima sa Viktorom Vembanjamom, koga mnogi smatraju naslednikom Lebrona Džejmsa, činio magiju.

- Nikola je kao naučnik. U redu, vidim šta si tu uradio. Kako da se pobrinem da se to ne desi opet? Kako da koristim telo? Uđi u njega, poguraj ga malo, pomeri ga malo sa pozicije - opisao je Meloun Jokićeve poteze u određenim situacijama.

Na kraju, Meloun je hvalospev na račun svog tima, završio lepim rečima i o momcima sa klupe.

- Za Brauna, Pejtona Vestona i Teka Nnajia, da izađu i odigraju sa takvim samopouzdanjem ia gresivnošću u svojim ulogama, na 15 mečeva do plej-ofa...To ima velikog udela što posle Ol-stara imamo skor 11-1. Postajemo konstantni i imamo stalnu produktivnost sa klupe. Impresioniran sam ovim momcima - zaključio je trener Denvera. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike