Sferopulos samo potvrdio zbog čega je Jago u bolnici! Ali je pričao i o Teodosiću i Tompkinsu!

14.03.2024

22:26

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su dozvolili da ispuste dvocifrenu prednost, i izgube sa četiri razlike

Sferopulos samo potvrdio zbog čega je Jago u bolnici! Ali je pričao i o Teodosiću i Tompkinsu!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde upisali su novi poraz u Evroligi. Večeras, u beogradskoj "Areni" bolji je bio Makabi iz Tel Aviva, mada su crveno beli imali i veliku prednost.

Ali su je i ispustili i na kraju izgubili sa četiri poena razlike. Baš o tome je pričao trener Zvezde, Janis Sferopulos.

- Kao što se videli, dva različita poluvremena. U prvom smo igrali svoju igru, pratili plan, igrali sjajnu odbranu, poremetili im napad, zadržali ih na 31 poen, bili pametni, čitali igru, donosili dobre odluke...

Igrači su dali sve od sebe, Makabi je igrao sa nižim petorkama, stavio je veliki pritisak na naše bekove i to nam je poremetilo napad, postizali su poene iz tranzicije posle naših grešaka i bilo je jasno da će biti borba do kraja i da moramo da budemo pametni u napadu, ali i da im ne dozvolimo lake poena.

U četvrtoj deonici smo bili umorni, sporiji u napadu zbog njihove agresivne odbrane, nismo ništa napravili, a oni su koristili atleticizam na ofanzivnom skoku i postigli 53 poena u drugom poluvremenu - kazao je Grk, koji je mogao samo da čestita protivniku.

Ali i svojim igračima.

- Čestitam Makabiju na pobedi, ali i našim igračima, borili su se žestoko iako su izgubili. Nemam šta da im zamerim na borbenom duhu. Nedostajalo nam je rešenja u spoljnoj liniji zbog povreda, igramo sa tri igrača koja barataju loptom i kada smo se umorili, pali smo. Idemo dalje, nastavljamo da se borimo do kraja u Evroligi, kao i danas. Da pokušamo da dobijamo utakmice.

Teško je bilo spremiti meč, jer smo znali da nemamo mnogo opcija na bekovskim pozicijama. Nedović se povredio, dobio je udarac, Lazić je bolestan. Bez bekova nije lako imati stabilnost tokom svih 40 minuta. Borimo se i u (AdmiralBet) ABA ligi, bliži se kraj ligaškog dela i želimo da zadržimo čelnu poziciju - naglasio je Sferopulos i potvrdio da je Jago dos Santos doživeo potres mozga.

MN Press
 

- Pretrpeo je lakši potres mozga, u bolnici je i lekari vode računa o njemu. Osećao se bolje u svlačionici, ali mora sve da se proveri u bolnici - dodao je Grk i osvrnuo se na činjenicu da ekipi mnogo nedostaje Miloš Teodosić.

Nije nedostajao samo Miloš, već i Nedović, Lazić, Topić. Svi su bitni, nadamo se da će se Lazić i Nedović što pre vratiti.

Ni Trej Tompkins još nije debitovao...

- Počeo je individualno da radi i potrebno mu je još vremena. Idemo dan po dan, ne mogu ništa da predvidim. Lekarsko osoblje dobro radi sa njim, napredujemo svakim danom sa povređenim igračima. Verujemo u proces i nadamo se da ćemo Treja uskoro videti na parketu - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike