Partizan kompletan ide na noge Barseloni, Obradović ne želi da se bavi kalkulacijama: To nikada nije dobro! (VIDEO)

12.03.2024

19:49

0

Autor: A. Š.

Najtrofejniji trener Evrope izneo je svoja očekivanja uoči meča u Blaugrani

Partizan kompletan ide na noge Barseloni, Obradović ne želi da se bavi kalkulacijama: To nikada nije dobro! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedam

Na jednom od najtežih mesta košarkaši Partizana pokušaće da naprave jedan od presudnih koraka u borbi za mesto u plej-inu Evrolige. Posle poraza u Milanu, pred izabranicima Željka Obradovića je gostovanje u Barseloni (četvrtak, 20.30), pred koje je najtrofejniji trener Evrope izneo svoja očekivanja.

- Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet i igra veoma dobro ove sezone. Među glavnim favoritima su za odlazak na Fajnal for, kao i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali utakmicu sa njima, ništa se tu bitnije nije promenilo, ponavljam, imaju stravičan kvalitet i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica ako želimo eventualno neki povoljan rezultat – kazao je na jednom od poslednjih treninga pred utakmicu u Blaugrani Obradović.

Posle dužeg vremena iskusni strateg imaće na raspolaganju kompletan tim.

- Svi su okej, imaju neke sitne probleme ali ništa zabrinjavajuće, svi su trenirali večeras i svi će biti u konkurenciji za sastav.

Istakao je Obradović i kako nema razloga da se u ekipu uvlače kalkulacije pred završnicu ligaškog dela sezone elitnog takmičenja.

- Nemamo razloga time da se bavimo. Idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, posle toga od pet poslednjih utakmica igramo četiri kod kuće. Posle Barselone je duplo kolo, treba ići iz utakmice u utakmicu. Baviti se kalkulacijama nikada nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju pred kraj, ali treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za to što se zove plej-in.

Ono što je svakako jedan od aduta crno-belih u borbi za mesto u doigravanju jeste to što će većinu duela do kraja ligaškog dela sezone odigrati u beogradskoj Areni.

- Logično je da voliš da igraš pred svojom publikom i da ne putuješ. Mi smo i u Milanu imali naših navijača koliko god hoćete, juče u Čačku fenomenalna atmosfera sa mnogo navijača Partizana. S tog aspekta, gde god smo išli imali smo izvanrednu podršku, ali je domaći teren domaći teren u tom smislu da nema putovanja i to je nešto što je bitno za igrače – kazao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike