Mega preživela Cibonu i napravili još jedan korak ka plej-ofu AdmiralBet ABA lige!

11.03.2024

23:50

0

Autor: A. Š.

Zagrepčani su se još jednom ove sezone pokazali kao tim koji je i te kako kadar da pomrsi račune favoritu, ali su Beograđani uspeli da se odbrane

Mega preživela Cibonu i napravili još jedan korak ka plej-ofu AdmiralBet ABA lige!
Košarkaši Mege na utakmici protiv Cibone - Copyright MN Press

Mega je preživela Cibonu, u penal završnici odbranila Halu sportova „Ranko Žeravica“ i napravila još jedan korak ka mestu koje na kraju ligaškog dela sezone vodi u doigravanje – 80:76.

Zagrepčani su se još jednom ove sezone pokazali kao tim koji je i te kako kadar da pomrsi račune favoritu, bespoštednom borbom do poslednjeg zvuka sirene.

Kada je Mega u finišu treće deonica stigla do maksimalnih plus 12 činilo se da je meč prelomljen. Ipak, u prva četiri minuta završnog kvartala gosti su ubacili četiri trojke, napravili seriju 16:3 i došli do velikog preokreta (71:67).

Međutim, u završna četiri minuta meča Zagrepčani su postigli samo tri poena i to sve sa linije penala, pa je Mega uspela da osigura značajnu pobedu u borbi za doigravanjem.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Nikola Đurišić sa 19 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Uroš Plavšić dodao 13 poena i osam skokova. U ekipi Cibone istakao se Jakov Mustapić sa 28 poena i četiri skoka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike