Jokić dominira, Denver nema čega da se plaši! Nikolu nervirale sudije, pa rešio dramu u poslednjim sekundama! (VIDEO)

08.03.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Ko se može pohvaliti takvom statistikom?

Jokić dominira, Denver nema čega da se plaši! Nikolu nervirale sudije, pa rešio dramu u poslednjim sekundama! (VIDEO)
Jokić na meču protiv Bostona - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi i Nikola Jokić nemaju nameru da uspore brzinu. Aktuelni šampioni i u ovoj sezoni imaju visoke ambicije, pa ni ne čude sjajne partije, iz duela u duel.

Tako su noćas, nakon velike drame, savladali ekipu Bostona i to na 20 sekundi do kraja meča, 115:109, a srpski centar je prikazao još jednu tripl-dabl partiju.

Ako je neko i sumnjao u Nagetse, odnosno verovao da su Seltiksi načinili veliki trijumf, preračunao se. Denver ne odustaje od juriša na prvo mesto, najpre na Zapadu, a potom i u ligi.

Ako se uopšte i postavlja pitanje ko predvodi Denver, to je i noćas bio Nikola Jokić. Brojke srpskog centra su i nakon duela sa Bostonom bile impresivne - 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Tako je upisao i 20. tripl-dabl u sezoni.

Mogao je Denver mnogo ranije da reši pitanje pobednika, tokom većeg dela meča su imali dvocifrenu prednost, ali je tinjala nada kod rivala, koji je uspeo da se vrati i u poslednja dva minuta krene gotovo od nule.

Stigao je Boston na -3, pribojavali su se u Denveru razvoja situacije, naročito jer je nekoliko minuta pre toga Jokić zaradio tehničku grešku zbog rasprave sa sudijama, ali je hladnokrvni Somborac pogodio za 111:106.

Onda je usledila prava drama, koš za košem, a u tom jurišu, Denver je sačuvao prednost i upisao novu pobedu. Tako su se aktuelni šampioni izjednačili sa Oklahomom na 43 pobede, ali Minesota i dalje beži sa jednom pobedom više.

REZULTATI

Detroit - Bruklin 118:1112

Indijana - Minesota 111:113

Dalas - Majami 114:108

Finiks - Toronto 120:113

Denver - Boston 115:109

Golden Stejt - Čikago 122:125

Sakramento - San Antonio 131:129

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike