Smetaju mu Jokić i Dončić! Sramni napad Amerikanca, ovo nije prvi put da blati Nikolu! (VIDEO)

02.03.2024

11:55

0

Autor: A. S.

Odakle mu tolika mržnja prema Evropljanima?

Smetaju mu Jokić i Dončić! Sramni napad Amerikanca, ovo nije prvi put da blati Nikolu! (VIDEO)
Luka i Nikola - Copyright Profimedia

Godinama unazad evropski košarkaši polako ali sigurno dolaze na veliku scenu NBA lige. Sve češće se govori o dominaciji igrača poput Nikole Jokića, Luke Dončića, Janisa Adetokumba i ostalih, nego igrača koji su sa američkih koledža završili u najjačoj ligi na svetu.

I svi uživaju u njihovim partijama, osim moožda bivšeg NBA košarkaša Gilberta Arenasa, koji je još jednom skandaloznom izjavom pokušao da omalovaži dominaciju evropskih košarkaša.

Arenas je jasno i glasno prilikom jednog gostovanja na televiziji izjavio da ne voli igrače koji nisu iz Sjedinjenih Američkih Država.

On je naveo da su igrači poput Jokića i Dončiča uspeli u NBA ligi, jer su pravila njima prilagođena, odnosno da je liga namerno sprečila agresivnu igru.

 

 

- NBA je ukinula agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima - rekao je Arenas i dodao:

- Nisu omekšali pravila za Amerikance, već samo za one koji dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina. Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, nije američki stil, to je evropski stil igre.

Međutim, to nije bio kraj njegovog izlaganja i napada na evropske igrače.

- Kako da postanu globalni brend, ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su da pronađu način da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive.

To nije prvi put da Arenas kritikuje i omalovažava igrače koji nisu iz Amerike, a dobro je poznata njegova izjava krajem prošle sezone kada je naveo da Jokić nikada neće biti megazvezda jer "ne radi ono što deca žele da vide".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike