Udario Nikola na Nikolu! Jokić pokazao ko je gazda NBA lige! (VIDEO)

01.03.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Iako umoran, pobedu ne prepušta

Udario Nikola na Nikolu! Jokić pokazao ko je gazda NBA lige! (VIDEO)
Jokić i Jović - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nešto duže su navijači iz Srbije čekali na okršaj timova u kojima nastupaju naši igrači, a onda su noćas na parketu bili Denver Nagetsi i Majami Hit. 

Aktuelni šampion je trijumfovao u neočekivano tesnom meču sa 103:97, a Nikolu Jokića je polako stigao umor, pa je nakon četiri vezana tripl-dabla, noćas prikazao nešto slabiju partiju.

Srpski centar je meč okončao sa 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, što je daleko od slabog, ali jeste ako se uporedi sa prosekom Somborca. Na drugoj strani mlađi Nikola Jović je dobro parirao, pa čak i "dobio" prvo poluvreme u odnosu na starijeg i iskusnijeg sunarodnika, a duel je završio sa sedam poena, šest skokova, jednom asistencijom i dve ukradene lopte.

Bio je ovo još jedan zanimljih okršaj prošlogodišnjih finalista, a Nagetsi su imali prednost od starta meča, pa je na ulazu u poslednju deonicu delovalo da će upisati laganu pobedu. Međutim, iako su imali +16, dozvolili su rivalu da se vrati u meč, a Jokić koji je pola poslednje deonice presedao na klupi, ponovo je morao u igru. Vratio je Majk Meloun celu prvu petorku, jer je Majami disao za vratom, pa je drama rešena slobodnim bacanjima Jokića, na osam sekundi do kraja - 101:97.

Našim navijačima ovaj duel sigurno je zanimljiviji i zbog sudara dvojice Nikola, a pre početka meča usledio je i srdačan pozdrav dvojice srpskih asova. Na kraju je, što se dešavanja na parketu, Jokić pokazao Joviću da ima još dosta da radi i uči kako bi ga nadigrao, ali su obojica uživala u susretu sunarodnika.

Majkl Porter Džunior je sa 30 poena i 11 skokova bio najefikasniji u  redovima Denvera, dok je Kaldvel - Poup dodao 18. Na drugoj strani, istakao se Bam Adebajo 22 poena i osam skokova.

REZULTATI:

Šarlot - Milvoki 99:111

Orlando - Juta 115:107

Bruklin - Atlanta 124:97

Njujork - Golden Stejt 99:110

San Antonio - Oklahoma 132:118

FIniks - Hjuston 110:105

Denver - Majami 103:97

LA Lejkers - Vašington 134:131*

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike