Trojkaški obračun u "OAKA", Nedović pogurao PAO do pobede protiv Albe

17.12.2020

21:10

0

Autor: Adam Štulić

Atinjani preboleli poraz od Reala

Trojkaški obračun u "OAKA", Nedović pogurao PAO do pobede protiv Albe
Copyright Profimedia/Javier Borrego / Spain DPPI

Trojkaški obračun u dovorani “OAKA” pripao je Panatinaikosu, koji je u furioznoj završnici došao do ubedljivog trijumfa protvi Albe 92:69 (25:18, 14:14, 27:20, 26:17).

Ako bi neko sudio samo na osnovu konačnog rezultata, stekao bi utisak da su “zeleni” lako izašli na kraj s berlinskim klubom, koji je do ulaska u završna tri minuta meča bio u rezultatskom priključku (76:69), da bi Grci potom postigli 16 uzastopnih poena i na ubedljiv način okončali duel.

Pročitajte još

Košarkaši oba tima bili su veoma raspoloženi u šutu za tri poena, kombinovano su 27 puta bili precizni van linije 6.75 (PAO 15/35, Alba 12/28), a upravo je to segmet igre kojim su Atinjani u trećoj deonici najavili trijumf, a Berlinci se na otvaranju četvrte vratili u meč.

Posle samo dva poena u prvom poluvremenu, srpski reprezentativac Nemanja Nedović zablistao je u pretposlednjoj četvrtini i sa tri ubačene trojke pogurao je PAO do dvocifrenog plusa pred poslednjih 10 minuta, koje su gosti otvorili sa pet uzastopnih ubačenih šuteva van linije 6.75, koji su ih “održali u životu” do završnih 180 sekundi utakmice, tokom kojih nisu uspeli da postignu nijedan poen.

Papapetru je sa 22 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač utakmice, Sent Ros i Nedović postigli su po 13, dok je Papajanis dao poen manje. U gostujućem timu poenterski najraspoloženiji bio je Gifaj (13), a Sikma i Siva dodali su po 11.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike