Jović mora na hlađenje! NBA liga kaznila Srbina zbog učešća u tuči!

25.02.2024

21:16

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac Orlova nalazi se među petoricom košarkaša koji su zaradili suspenzije zbog fizičkog sukoba na meču Majamija i Nju Orleansa

Jović mora na hlađenje! NBA liga kaznila Srbina zbog učešća u tuči!
Nikola Jović - Copyright Profimedia

Ono što je moglo da se nasluti u subotu ujutru, večeras je dobilo i zvaničnu potvrdu. NBA liga je suspendovala srpskog reprezentativca Nikolu Jovića zbog učešća u tuči na utakmici njegovog Majamija i Nju Orleansa.

Rukovodstvo najjače lige na svetu u nedelju je obelodanilo kazne za petoricu košarkaša, a najgre su prošli centar Hita Tomas Brajant i bek Pelikansa Hoze Alvarado, koji su suspendovani na po tri utakmice zbog toga što su sa klupe ušli na parket i uzeli učešće u sukobu.

Imajući to u vidu, Jović je super prošao "samo" sa jednom utakmicom suspenzije, s obzirom da se na terenu našao takođe pošto je napustio klupu za rezervne igrače, a istu kaznu kao on dobili su Džimi Batler i Nadži Maršal.

Podsetimo, incident je počeo početkom četvrte četvrtine posle grubog faula Kevina Lava nad Zionom Vilijamsonom, a zanimljivo je i da je šef košarkaški operacija NBA lige, legendarni Džo Dumars, doneo odluku da svi suspendovani košarkaši ne primaju ugovorom predviđene zarade za vreme koje provedeno u kazni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike