Navijači Partizana žele sliku sa Obradovićem, ne sa nama! Veliki ljubimac "grobara" se prisetio kako mu je bilo dobro!

24.02.2024

21:57

0

Autor: D. N.

Bilo je i poređenja evropske i NBA košarke

Navijači Partizana žele sliku sa Obradovićem, ne sa nama! Veliki ljubimac "grobara" se prisetio kako mu je bilo dobro!
Copyright MN Press

Dante Eksum je sada košarkaš Dalasa, ali dobro pamti period proveden u Partizanu. Australijanac koji trenutno ima problem sa povredom prisetio se dana u crno-belom dresu, 

- Kada sam došao u Evropu, prvo sam samo želeo da se vratim u NBA, nije mi bilo bitno da li ću pobeđivati ili gubiti. Međutim, brzo sam promenio mišljenje i samo sam želeo pobede. Želeo sam da osvojim Evroligu - kazao je u jednom podkastu Eksum i dodao da mu je posle epizode u Barseloni bila želja da u Partizanu sarađuje sa devetostrukim prvakom Evrope Željkom Obradovićem.

- Svideo mi se period u Barseloni, ali tamo je bilo mnogo uspona i padova. A onda sam preuzeo veliki rizik i otišao u Partizan. Kultura koja prati taj tim je neverovatna, neprevaziđena.

Svideo mi se svaki korak tokom mog perioda u Partizanu. Trener mi je bio najpoznatiji lokalni trener, on je poznatiji i od igrača. Kada hodamo aerodromom, navijači prilaze da se slikaju sa njim, ne sa nama. Sjajno je bilo učiti od njega, biti u tom okruženju i igrati pred 20.000 navijača koji skandiraju, pevaju i žele da igramo žestoko.

Pobedili mi ili izgubili, jedino što im je bilo važno jeste da igramo srcem za taj dres. Meni se to mnogo dopalo - prisetio se Eksum.

Zatim je uporedio način igre u NBA i u Evropi.

- Glavna stvar u Evropi bila je da shvatim ulogu plejmejkera. Tamo je ključna stvar da znate kako da kontrolišete igru u poslednjih pet minuta četvrte četvrtine. Tamo je lako biti u ulozi sporednog igrača, biti tih i pustiti najveće zvezde da donose odluke. Bio sam primoran da budem lider, da razgovaram i objašnjavam igračima koji su mojih godina, možda i stariji.

To me je pretvorilo u neku vrstu lidera. Tamo su napadačke šeme lude. U Evropi se mnogo više razmišlja u igri, dok je u NBA statistika veoma važna. Ovde je teško pokazati kako doprinosiš igri, ako nemaš statistiku da njom to pokažeš - zaključio je Eksum.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike