Kari baš oprezan: Ne potcenjujte Fince - dobili su nas pre nekoliko godina!

22.02.2024

12:40

0

Košarkaši Srbije u petak igraju u Pioniru prvi meč kvalifikacija za plasman na EP u Nemačku sledeće godine

Kari baš oprezan: Ne potcenjujte Fince - dobili su nas pre nekoliko godina!
Uroš Trifunović i Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaše Srbije u petak (20.00) očekuje prvi meč u kvalifikacijama protiv Finske za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačku sledeće godine.

Selektor Orlova Svetislav Pešić ističe oprez, iako su naši momci veliki favoriti, napominjući da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku.  

- Ovo je tek početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci. A u prošlosti se zna da smo mi već pre nekoliko godina izgubili od Finske i da su oni u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo. Ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu - poručio je Pešić.

Kari je zato pozvao navijače da ispune Pionir i time pokažu privrženost i poštovanje prema ovim momcima, koji su se prošle godine okitili srebrnom medaljom na Mundobasketu.

- Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna - zaključio je selektor Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike