Neshvatljiva tuga: Preminuo i drugi košarkaš (18) koga su nožem napali maloletnici

20.02.2024

21:15

0

Suludi čin, niko ne može da razume

Neshvatljiva tuga: Preminuo i drugi košarkaš (18) koga su nožem napali maloletnici
Ubijeni Artem Kozačenko - Copyright Facebook/ART Giants Düsseldorf

Kakva tuga! U Nemačkoj je preminuo 18-godišnji ukrajinski košarkaš Artem Kozačenko, druga fatalna žrtva suludog napada nožem u gradu Oberhauzenu.

Prvi je bio 17-godišnji Volodimir Jermakov, koji je preminuo na licu mesta od rana zadobijenih nožem na ulici.

Košarkaše Džajantsa iz Dizeldorfa napala su četvorica maloletnika, a osumnjičeni za samo ranjavanje je jedan 15-godišnjak tursko-nemačkog porekla. Osim njega, uhapšeni su 14-godišnjak nemačko-grčkog porekla i dvojica Sirijaca od 14 i 15 godina. Svi su iz Gelzenkirhena.

Klub se oglasio povodom njegove smrti:

- Kao i Vova, i osamnaestogodišnji Ukrajinac Artem bio je integralni deo naše NBBL ekipe u U19 Bundesligi. Duboko smo šokirani, tugujemo i opraštamo se od još jednog velikog košarkaškog talenta iz naših redova. Kao i Vova, Artem je bio izuzetno popularan među saigračima, trenerima i prijateljima, koji su o njemu imali samo pozitivne reči. Pored svog velikog talenta i discipline u košarci, Artem je bio poznat kao vesela, duhovita i otvorena osoba. Artem i Vova su imali duboko i blisko prijateljstvo, koje je pokazalo koliko su ljudska povezanost i zajedništvo važni u našim životima. U ovim i dalje teškim časovima pokušavamo da se nosimo sa još jednom šokantnom vesti i da kao klub ostanemo jedinstveni. Za Artema i Vovu – zauvek ćemo vas pamtiti i nositi u našim srcima. Počivajte u miru! 💙💙

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike