Jokić odabrao najbolju evropsku petorku u NBA: Sve je na mestu, ali jedno ime upadljivo fali

19.02.2024

06:57

0

Autor: P.K.

Sva petorica su eks-ju igrači

Jokić odabrao najbolju evropsku petorku u NBA: Sve je na mestu, ali jedno ime upadljivo fali
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Verovatno najbolji košarkaš današnjice, NBA superstar Nikola Jokić odabrao je petoricu igrača koji bi po njegovom mišljenju činili trenutno najbolji evropski tim u tom takmičenju.

Kako piše novinar iz Denvera Harison Vind, Jokić je odabrao petoricu eks-Ju igrača.

Njegovu petorku čine: Luka Dončić (Dalas), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Dario Šarić (Golden Stejt), Nikola Vučević (Čikago), Jokić.

Sva imena na Jokićevoj listi imaju zapažene sezone, ali on ih predvodi. Trenutno je prvi MVP lestvici. Ove sezone u proseku beleži skoro tripl-dabl sa 26,1 poenom, 12 skokova i 8,9 asistencija po utakmici.

Centar Nikola Vučević takođe u proseku beleži dabl-dabl sa 17,5 poena i 10,6 skokova po utakmici, uz 3,4 asistencije. Što se tiče Šarića, hrvatski krilni centar ima skromnije brojke, sa prosekom od 9,4 poena, 5,1 skokova i 2,5 asistencija po utakmici.

I rotacija bekova ima prilično impresivnu statistiku. Dončić, koji je rangiran 5. na MVP lestvici, u proseku beleži 34,2 poena, 8,9 skokova i 9,5 asistencija po utakmici. S druge strane, srpski šuter Bogdanović ima snažnu sezonu šestog igrača, a svom timu doprinosi sa 16,9 poena, 3,3 skokova i 2,8 asistencija.

Doduše, upada u oči da na spisku nema Janisa Adetokumba, ali Jokić je verovatno hteo da sva petorica budu sa ovih prostora, mada to ne možemo znati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike