Marinine lavice (još) nisu na OI! Košarkašice propustile priliku da same overe vizu za Pariz, sada zavise od drugih!

11.02.2024

22:59

0

Autor: A. Š.

Najbolje srpske košarkašice poražene od Australije i sada zavise od ishoda meča u kojem se sastaju Brazil i Nemačka

Marinine lavice (još) nisu na OI! Košarkašice propustile priliku da same overe vizu za Pariz, sada zavise od drugih!
Copyright Profimedia

Najbolje srpske košarkašice još nisu na Olimpijskim igrama. Imale su izabranice Marine Maljković sjajnu priliku da večeras same overe mesto u Parizu, bile su nadomak velike kvalifikacione pobede protiv Australije, koja je u završnici imala više snage i koncentracije – 75:73.

Ovim porazom Srpkinje su svoju sudbinu prepustile u ruke drugima. Sada moraju da čekaju ishod meča Brazila i Nemačke u kojem im odgovara nekoliko rezultata.

Preciznije, Srbija ide na OI u slučaju da Nemačka dobije Brazil ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, kao i ako Brazil bude slavio sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemice ostaje bez plasmana u Pariz.

Sjajno su Tina Krajišnik i drugarice otvorile meč protiv Australije, koja večeras nije imala prevliki takmičarski naboj, s obzirom da je već obezbedila mesto na OI. Vodile su Srpkinje 10 razlike u finišu prve deonice, ali su u drugoj polovini druge deonice dozvolile rivalkama da nanižu devet poena i naprave veliki preokret. 

U nastavku meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, a najpoštenije je reći da su obe selekcije propustile svoju šansu za pobedom. Kada su Australijanke početkom četvrte deonice propustile nekoliko napada na plus tri kazna je morala da usledi. Serijom 11:2 naše devojke su vratile prednost na svoju stranu (62:56, 35. minut), ali su potom stale, u naredna tri minuta postigle samo jedan poen, što je Australija maksimalno iskoristila i serijom 11:1 došla do nedostižnih 70:65.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike