Mitrović posle Barse ističe jednu stvar: Žao mi je što nam se to dešava pred našim navijačima!

03.02.2024

00:13

0

Autor: A. Š.

Dožel Bolomboj i pored neuspeha i prilično nezavidne situacije u Evroligi smatra da crveno-beli idu pravim smerom

Mitrović posle Barse ističe jednu stvar: Žao mi je što nam se to dešava pred našim navijačima!
Luka Mitrović - Copyright Printscreen/24sedam

Teško je kada fleke moraju da se vade u utakmicama protiv timova kao što je Barselona. Upravo se to dogodilo košarkašima Crvene zvezde, koji su večerašnjim neuspehom u duelu sa katalonskim gigantom značajno umanjili šanse da se domognu borbe za plej-in Evrolige.

- Nije da smo u zavidnoj poziciji. Zaostajemo već malo ozbiljnije. Ne zavisi sve od nas, ali borićemo se do kraja, igraćemo svaki meč kao da je odlučujući, videćemo šta će nam to doneti – rekao je posle meča sa Barsom Luka Mitrović i dodao:

- Generalno, mislim da smo odigrali loš meč. Barsa je odigrala odlično, mi smo pokušali da se vratimo, ali pogađali su teške šuteve. Ušli su od samog starta u dobar ritam našom zaslugom, našli su samopouzdanje da pogode te šuteve.

Zbog jedne stvari iskusni krilni centar Zvezde posebno žali.

- Evidentno je da nismo imali energiju koja je potrebna da bi se savladala ekipa Barselone. Jako mi je žao što se to dešava pred našim navijačima, pred ovakvom atmosferom, kada je trebalo da bude totalno drugačije. Drugi konkretan odgovor nemam, Barsa je iskusan tim koji je iskoristio svaku grešku. Koristili su preuzimanja na početku meča. Oni su jednostavno igrali kako su igrali, iskusno i kvalitetno, zasluženo su pobedili – rekao je Mitrović, priznavši da mu nedostaju treninzi kako bi uhvatio željeni ritam posle oporavka od povrede:

- Osećam se sve bolje i bolje, ali vremena za trening nema, što ne ide u prilog, pogotovo za igrače kao što sam ja, kada treba da vratite formu i sigurnost u sebe. Situacija je takva kakva je, druge nema, mora da se to uradi kroz utakmice, trudiću se, nadam se da ću se brzo osećati kako sam se osećao pre povrede.

Jedan od najboljih Zvezdinih košarkaša u poslednje vreme Džoel Bolomboj istakao je težinu utakmice protiv Barselone.

- Očigledno smo imali svoje dobre trenutke, imali smo i loše. Mislim da smo se večeras mučili sa izgubljenim loptama, što im je omogućilo brze kontranapade, što im je donelo lake poene.

Snažni centar posebno je bio impresioniran atmosferom u Areni.

- Večeras me je malo iznenadilo jer su mi rekli: "Hej, imaćemo 23.000 navijača". A ja sam pomislio, zar Arena ne prima 20 ili 21.000 ljudi? Pokušavao sam da shvatim kako bi to funkcionisalo. Dvorana je bila potpuno rasprodata, bilo je više od maksimalnog kapaciteta. Momci su stajali, atmosfera je bila neverovatna – rekao je Bolomboj uz osvrt na polovični učinak u novom duplom kolu Evrolige:

- Očigledno smo želeli da budemo neporaženi i da imao 2:0. Ali, korak po korak, mislim da idemo u pravom smeru. Samo da završimo sezonu snažno i šta god se desi, desi se - zaključio je Džoel Bolomboj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike